Politie Zeeland


W-10438-2004 Beroving met geweld

Een 21-jarige Middelburger is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.10 met geweld beroofd van o.a. telefoons, geld en sieraden.
De man liep, rond voornoemd tijdstip, over de Langevieleweg toen er een auto stopte. Het slachtoffer werd door vijf mannen gedwongen de auto in te stappen. De auto is weggereden naar de Merwedestraat in Middelburg. Daar werd de man, onder bedreiging van een vuurwapen, gedwongen zijn bezittingen af te geven. Tijdens dit voorval zijn enkele schoten gelost, er is niemand gewond geraakt. De vijf verdachten, allen afkomstig uit Middelburg en varierend in leeftijd tussen de 20 en 21 jaar, zijn later op de nacht aangehouden door de politie. Allen zijn ingesloten in het huis van bewaring. De politie heeft de zaak in onderzoek. Bij dit incident zoekt de politie nog getuigen. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Vlissingen, of te bellen met 0900-8844.


O-10439-2004 Ongeval met gewonden Zierikzee

Omstreeks 16.25 uur gistermiddag heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de N59 in Zierikzee.
Bij dit ongeval zijn drie inzittenden van een personenauto gewond geraakt. Door onbekende oorzaak is de 47-jarige bestuurder van de auto in de berm geraakt en tegen een boom gereden. De bestuurder, zijn echtgenote en zijn zoon zijn gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder heeft wat lichte verwondingen aan het hoofd, de vrouw heeft mogelijk een gebroken arm en een scheurtje in haar knieschijf en de jongen heeft, vermoedelijk een hersenschudding.
(De exacte gegevens van de familie zijn, behalve die van de vader, nog niet bekend.)


Z-10440-2004 Tasjesroof Terneuzen

Op zaterdahmiddag, omstreeks 16.30 uur, heeft een beroving plaatsgevonden in Terneuzen, op de Nassaustraat.
Een 15-jarige Terneuzense fietste over het fietspad gelegen aan de Churchilllaan. Op de kruising met de Nassaustraat kwam zij ten val. Hier werd zij aan haar kraag de Nassaustraat ingetrokken door een man met een beige regenjas aan en een cowboyhoed op. Hij heeft haar, onder andere, beroofd van haar geld en sieraden. Hierna is de man weggelopen in de richting van de Axelsestraat. De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest van dit misdrijf. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie in Terneuzen, of te bellen met telefoonnummer 0900-8844.