Politie Limburg-Zuid

Datum ( zondag 7 november 2004

Heerlen; man met mes gestoken

Op zaterdag 6 november 2004, omstreeks 13.15 uur, zag een politiepatrouille een gewonde man op de hoek van de Gasthuisstraat met de Groene Boord in Heerlen lopen. De man bleek door een voor hem onbekend persoon met een mes gestoken te zijn tijdens een ruzie. Naar aanleiding van het opgegeven signalement van de vermoedelijke dader, wist de politie hem snel op te sporen en trof de man op de Putgraaf aan. De 32-jarige man zonder vaste woonplaats werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en overgebracht naar het politiebureau van Heerlen en ingesloten. Het slachtoffer, een 38-jarige inwoner van Brunssum werd aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Heerlen behandeld en kon daarna naar huis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding en toedracht van de ruzie.

Heerlen; veilig uitgaan

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november 2004 hield de politie in Heerlen een preventieve fouilleeractie in het kader van veilig uitgaan. In de omgeving van De Peppermill controleerde men 216 voertuigen met in totaal 603 inzittenden. Tegen 26 personen werd proces-verbaal opgemaakt in verband met overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Daarbij werden 36 voorwerpen in beslag genomen, waarvan het bezit conform die wet verboden is. Het ging hier om messen, schroevendraaiers, hamers en slagvoorwerpen (o.a. een tafelpoot). Er werden geen vuurwapens aangetroffen. Vier van de gecontroleerde bestuurders bleken onder invloed van alcohol te zijn en tegen hen wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; hennepkweek

In een woning in Landgraaf trof de politie op zaterdag 6 november 2004 een ruimte aan waarin hennep gekweekt werd. De politie kreeg omstreeks 10.00 uur een melding dat men een vuilniszak met hennepafval aan de achterzijde van een pand aan de Lichtenbergerstraat had gevonden. De agenten stelden daarom een onderzoek in en troffen in de kelder van een woning een kweekruimte aan met 330 stekjes hennep. Ook vonden zij op de zolder 200 gram gedroogde hennepknoppen. De eigenaar van deze drugs, een 25-jarige inwoner van Landgraaf, werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen en tegen de Landgravenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; rijden tijdens ontzegging

De politie hield op zaterdag 6 november 2004 in Landgraaf een man aan die reed tijdens een ontzegging en bovendien onder elektronisch toezicht stond. Omstreeks 17.30 uur wilde de politie op de Bartokring de bestuurder van een personenauto controleren in het kader van de Wegenverkeerswetgeving. In plaats van te stoppen verhoogde de man zijn snelheid en reed op de Nieuwstraat tegen de achterkant van een andere personenauto. Hij vluchtte vervolgens in de richting van het Sunplein en ramde een van de aldaar staande paaltjes en reed met hoge snelheid richting de Heigank. Ter hoogte van het Spaans Kentje verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed door een voortuintje om vervolgens door te rijden naar de Irenestraat. Daar zagen de agenten dat de man stopte en te voet verder vluchtte maar wisten hem snel aan te houden. Het betreft hier een 35-jarige inwoner van Landgraaf waarvan bleek, dat hem eerder dit jaar de rijbevoegdheid was ontzegd. Bovendien bleek de man onder elektronisch toezicht te staan voor de duur van 5 weken, waarvan één om was. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; huiselijk geweld

De politie heeft op zondag 7 november 2004 in Landgraaf een man wegens mishandeling van zijn echtgenote aangehouden. Omstreeks 01.00 uur meldde een vrouw bij de politie dat zij door haar man mishandeld werd. Aangekomen bij de woning, troffen de agenten een 56-jarige inwoonster van Landgraaf aan. Zij was hevig overstuur en de sporen van mishandeling waren duidelijk zichtbaar. Medische behandeling bleek niet nodig. De verdachte, een 62-jarige inwoner van Landgraaf, bevond zich ook in het pand en werd aangehouden op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie zal de zaak overdragen aan de hulpverlening.

Kerkrade; echtpaar gewond bij aanrijding

In Kerkrade werd op zaterdag 6 november 2004 een ouder echtpaar bij het oversteken van de weg aangereden en raakten gewond. Omstreeks 19.00 uur stak een echtpaar, beiden 72 jaar en inwoners van Kerkrade, de O.L. Vrouwenstraat in Kerkrade over. Toen zij bijna waren overgestoken werden zij geschept door een personenauto en kwamen op de stoep terecht. De man en vrouw raakten gewond. De vrouw liep letsel aan het hoofd op en een kneuzing aan het been. Een oor van de man scheurde deels los en liep een kneuzing op aan een been. Beide slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis in Heerlen gebracht. Het echtpaar verkeert niet in levensgevaar. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak en juiste toedracht van dit ongeval.

Maastricht; vrouw op oversteekplaats geschept

Op zaterdag 6 november 2004 werd in Maastricht een vrouw bij het oversteken van de straat door een personenauto geschept. Omstreeks 13.30 uur stak een 73-jarige inwoonster van Maastricht op een voetgangersoversteekplaats de Keurmeestersdreef over. Daar werd zij door een personenauto geschept en kwam 16 meter verder op de weg terecht. Zij liep daarbij hoofdletsel en een gebroken arm op. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak en juiste toedracht van dit ongeval.

Maastricht; verwarde vrouw bekrast auto's en verwondt eigenaar

De politie heeft op zaterdag 6 november 2004 in Maastricht een verwarde vrouw aangehouden die twee auto's bekraste en een vrouw in de arm stak. Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding binnen dat een vrouw op de Widelanken in Maastricht met een scherp voorwerp een personenauto bekrast had. Terwijl de agenten de schade opnamen kregen zij een tweede schademelding binnen. Nu bleek bovendien dat de dader de eigenaresse van de beschadigde auto in haar arm gestoken had. Verderop in dezelfde straat meldde zich een 59-jarige inwoonster van Maastricht. Zij had een vrouw betrapt bij het bekrassen van de auto en bij het aanspreken had de dader haar met een scherp voorwerp in de onderarm gestoken. De verdachte, een 33-jarige inwoonster van Maastricht was nog ter plaatse en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In afwachting van de komst van de gewaarschuwde crisisdienst werd zij ter observatie ingesloten.

Beek; diefstal personenauto

In Beek heeft de politie op zondag 7 november 2004 vier mannen aangehouden in verband met een autodiefstal. Omstreeks 02.00 uur zag een politiepatrouille op de Prins Mauritslaan in Beek een personenauto rijden met vier inzittenden. Ter controle op de naleving van de regels van de Wegenverkeerswet, werd de auto langs de kant gezet. De agenten zagen dat het portierslot verwijderd en de handgreep beschadigd was. Bij verdere controle bleek dat ook het contactslot gesloopt was. In de auto trof de politie een schroevendraaier aan. De auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Hierop zijn de vier mannen aangehouden op verdenking van diefstal van de auto en ingesloten in het politiebureau. Het betreft hier vier inwoners van Beek in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenheid van het viertal in deze zaak.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --