Politie Twente

Persberichten Politie Twente

6 en 7 november 2004

Drie aanhoudingen voor bedreiging

De politie Twente heeft in de nacht op vrijdag 5 op zaterdag 6 november drie aanhoudingen verricht in de binnenstad van Enschede.

Enschede

De eerste aanhouding vond rond 03.15 uur plaats aan de Oude Markt. Een 30 jarige man uit Enschede mocht een discotheek niet in omdat op dat moment alleen vaste klanten naar binnen mochten. De verdachte was het hier niet mee eens en begon zinloze verwijten naar de portiers te maken. Toen de agenten hem voor de zoveelste keer verzochten om de ingang van de zaak te verlaten begon de verdachte de agenten te beledigen. Hierop is hij aangehouden. De tweede aanhouding vond rond 03.30 uur plats. Vier mannen vonden het nodig om in een horecagelegenheid de vrouwelijke klanten lastig te vallen en te bedreigen. Toen ze de zaak werden uitgewerkt begonnen de mannen hun verbale woede te uiten op de aanwezige agenten die ter plekke waren om de rust te herstellen. Hierop zijn twee van de vier mannen aangehouden wegens het beledigen van de agenten. De mannen zijn 38 en 39 jaar en komen uit Amstelveen (04-137545).

Twee winkeldieven aangehouden

Supermarktpersoneel betrapt winkeldieven

Enschede

De politie Twente heeft vrijdagmiddag aan de Lange Bothofstraat in Enschede twee winkeldieven aangehouden. De politie kreeg rond 14.40 uur een melding waarbij het personeel van een supermarkt achter twee winkeldieven aan zat. Een van de verdachten was richting de Zwarte Markt gelopen en de andere had zich verstopt achter een woning. Ter hoogte van de Zwarte Markt had het personeel een 25 jarige man uit Assen aangehouden. Deze verdachte werd aan de politie overgedragen. De tweede verdachte, een 45 jarige man uit Enschede, had zich verstopt in een schuur. Toen het personeel van de supermarkt dit in de gaten kreeg werd verdachte daarin opgesloten. De politie kon hem vervolgens zo meenemen. De verdachten hadden een sporttas bij zich met daarin allerlei artikelen. Ze zijn meegenomen naar het bureau en hebben in ieder geval een winkelontzegging gekregen (04-137281).

Bedreiging met vuurwapen

De politie heeft een 48 jarige man uit Hengelo aangehouden na bedreiging met een vuurwapen.

Hengelo

De politie Twente kreeg vrijdag 5 november rond 23.20 uur een melding binnen waarbij een man met een vuurwapen voor de deur van zijn buurman zou staan. De politie ging met meerdere agenten en auto's naar de Lepelaarstraat in Hengelo. De verdachte, een 48 jarige inwoner van Hengelo, zou inmiddels weer in zijn woning zitten. De verdachte werd aangehouden en in zijn woning trof de politie een luchtdrukpistool aan. Aangifte werd gedaan door een 32 jarige buurman van de verdachte. De aangever verklaarde dat hij eerder op de avond de verdachte had aangesproken op zijn luidruchtige gedrag op straat. De verdachte kon dit niet waarderen en begon de aangever te bedreigen met een luchtdrukpistool. De verdachte is ingesloten (04-137472).

Aanhouding na poging tot vrijheidsberoving

Verwarde man in Enschede wil een vrouw in auto sleuren

Enschede

De politie Twente kreeg vrijdag 5 november om 13.00 uur een melding om te gaan naar de Oude Markt in Enschede. Een man zou gepoogd hebben om een vrouw in de auto te trekken. Ter plaatse bleek een 53 jarige verwarde inwoner van Enschede een 19 jarige stadgenote in de auto wilde sleuren. Toen de vrouw om hulp schreeuwde hebben twee mannen haar te hulp geschoten. Dankzij deze mannen kon de vrouw zich lostrekken. Ze liep vervolgens bij een café binnen. Ook de verdachte kwam iets later het café binnen maar werd door het personeel buiten gezet. Eenmaal buiten werd hij door de politie aangehouden. Op het bureau werd de verdachte onderzocht door een arts van Mediant. Gezien zijn gedesoriënteerde toestand is hij met ambulance overgebracht naar een gesloten inrichting van TPZ (04-137223). Auto over de kop in Wierden

Vrouw uit Vriezenveen gewond na glijpartij

Wierden

Een 21 jarige automobilist uit Rijssen en zijn 18 jarige vriendin uit Vriezenveen reden in Wierden vanaf de Rijsensestraat richting Zuidbroeksweg. In de bocht naar links lag modder op de weg. Als gevolg hiervan begon de auto te slingeren en te glijden. Uiteindelijk sloeg de auto over de kop en kwam vervolgens in de sloot tot stilstand. De auto was totall los en is afgesleept. Als gevolg van het ongeluk heeft de 18 jarige vriendin een pink gebroken en verschillende schaafwonden opgelopen (04-137778).

Drie aanhoudingen voor poging tot inbraak auto

De politie Twente heeft 6 november om 18.25 uur drie personen uit Almelo aangehouden voor poging tot inbraak in een auto.

Almelo

Een 35 jarige vrouw uit Almelo kwam op zaterdagmiddag 6 november aan het bureau in Almelo. Ze meldde dat er zojuist gepoogd was om in te breken in haar auto die geparkeerd stond aan de Hagenstraat. Ze meldde verder dat de verdachte personen in een zwarte auto waren weggereden. De politie traceerde de betreffende auto aan de Bornsestraat. Hierop zijn drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 22 jarige man en twee vrouwen in de leeftijd van 19 jaar, allen inwoners van Almelo. Bij de aanhouding heeft de politie inbrekerswerktuigen gevonden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek (04-137766).

Mishandeling

De politie Twente houdt een 18 jarige verdachte aan.

Rijssen

De politie Twente heeft zaterdag 6 november om 23.20 uur een 18 jarige man uit Rijssen aangehouden. Dit in verband met mishandeling van een 17 jarige stadgenoot. De 17 jarige jongen en zijn 17 jarige vrienden fietsten op de Banisweg. Op een gegeven moment kwamen ze een groep jongeren tegemoet. Een jongen uit de groep riep tegen de 17 jarige jongen zonder aanleiding: 'hou je is stil joh'. De 17 jarige jongen antwoordde dat hij dat wel zelf zou uitmaken. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij de 18 jarige verdachte klappen uitdeelde. De 17 jarige jongen heeft aan de vechtpartij een wond onder zijn rechteroog en verschillende schaafwonden overgehouden. Na een onderzoek kon de politie de verdachte aanhouden. De zaak wordt nader onderzocht (04-137831).

Aanhouding na poging tot diefstal met geweld

De politie Twente heeft op 7 november rond 00.40 uur twee van de drie verdachten aangehouden die een gewapende overval wilden plegen bij een pinautomaat aan de Wilhelminastraat in Oldenzaal.

Oldenzaal

Een 27 jarige vrouw uit Oldenzaal wilde bij een pinautomaat aan de Wilhelminastraat geld pinnen. Op dat moment werd ze door twee verdachten met een vuurwapen bedreigd om 500 Euro te pinnen. Omdat de vrouw bij een pinautomaat van een andere bank aan het pinnen was kon ze niet voor de tweede keer pinnen. Daarop gingen de mannen, zonder het pasje en het gepinde bedrag van 50 Euro mee te nemen, ervandoor. De politie traceerde vervolgens de drie verdachten aan de Steenstraat. Twee van de drie verdachten zijn daarbij aangehouden. Het gaat om 24 jarige man en zijn 21 jarige vriendin uit Oldenzaal. Een 18 jarige broertje van de 24 jarige wist te ontkomen en is nog voortvluchtig. De aangehouden verdachten zijn ingesloten (04-137842).

Aanhouding na mishandeling

De politie Twente heeft zaterdag 6 november rond 23.30 uur een 19 jarige man uit Goor aangehouden voor mishandeling.

Goor

De politie kreeg een melding om te gaan naar Couperustraat in Goor. Daar zou een persoon zijn mishandeld. Ter plaatse trof de politie een 15 jarige jongen aan. Wat bleek: de 15 jarige jongen was gebeld op zijn GSM om te komen naar een cafetaria omdat zijn vrienden een patatje voor hem hadden besteld. Aangekomen bij de cafetaria werd de 15 jarige zonder reden door een 19 jarige man uit Goor geslagen en geschopt. Later op de ochtend werd de verdachte aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek (04-137826). Aanhouding voor bedreiging met mes Op zondag 7 november om 05.00 uur heeft de politie in Almelo een 25 jarige inwoner van deze stad aangehouden. De aanhouding vond plaats wegens bedreiging met een slagersmes.

Almelo

Tijdens surveillance in de binnenstad werden agenten zondagochtend 7 november aangesproken door een 32 jarige inwoner van Almelo. Een onbekende man zou zojuist hem zonder enige reden bedreigd hebben met een slagersmes. De politie heeft hierop een onderzoek in de buurt ingesteld. Op de Egbert Gorterstraat werd de verdachte aangetroffen. Hij voldeed aan het signalement. Het ging om een 25 jarige man uit Almelo. Nadat de politie de verdachte confronteerde met het incident gaf hij vrijwillig het slagersmes van 26.5 cm aan de politie. Eenmaal op het bureau overhandigde hij ook nog een busje met traangas. Hij is voor nader onderzoek ingesloten (04-137895).

Steekpartij in Enschede: één aanhouding Na een steekpartij in de binnenstad van Enschede heeft de politie een 19 jarige Rotterdammer aangehouden.

Enschede

Tijdens toezicht op uitgaanspubliek zagen agenten rond 05.00 uur dat er een opstootje was bij een taxi aan het Hoedenmakerplein in Enschede. Een groep jongens wilde een man molesteren die in de taxi zat. Ter plaatse bleek een 20 jarige man uit Enschede in zijn been te zijn gestoken met een mes. Hij had een grote bloedende wond aan zijn rechter bovenbeen. Het slachtoffer is onmiddellijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte die in de auto zat is direct aangehouden. Het vlindermes, waarmee vermoedelijk mee is gestoken, is in de taxi teruggevonden. De toedracht van het incident is nog niet helemaal duidelijk Een onderzoek is ingesteld (04-137899).

Kadir Yildirim 053-4555588

---- --