Politie Zuid-Holland-Zuid

07-11-2004 Persberichten weekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

07-11-2004 - 07-11-2004 Persberichten weekend
Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

POGING AUTODIEFSTAL: Politie zoekt getuigen
GORINCHEM- Op de Gerard van Lomstraat is 5 november geprobeerd een auto te ontvreemden. De draden van het contact waren al doorgeknipt. De eigenaar, een 20-jarige man uit Gorinchem, liep richting zijn auto op 5 november omstreeks 20.00 uur toen hij zag dat er een man in de auto, die naast de zijne geparkeerd stond, zat. De eigenaar vroeg wat hij daar deed. De man in de geparkeerde auto had een warrig verhaal en kwam paniekerig en angstig over. Hij vertelde dat hij drugs had gebruikt. Opvallend was dat in het voorportier van de auto van paniekerige man een schroevendraaier zat. De 20-jarige man schreef het kenteken op en gaf dat door aan de politie. De auto bleek gestolen, daar is inmiddels aangifte van gedaan. De Politie Zuid-Holland-Zuid stelt een onderzoek in en vraagt getuigen of zijn de man herkennen die rond 4 en 5 november te vinden was op de Gerard van Lombardstraat. Het signalement van de man luidt;

· Man

· Blond, stekelhaar

· Smal postuur

· Lang gezicht

· Lengte 1.90 meter

· Ongeveer 20 jaar
Getuigen kunnen zich melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). De politie vermoedt dat hij nog meer autodiefstallen en pogingen daartoe op zijn naam heeft staan.

3 VERDACHTEN AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op 6 november op de A15 onttrok een auto zich van een staandehouding. Bij navraag bleek dat de auto als gestolen was opgegeven. Door het VHT werd de auto gevolgd naar de Albert Schweitzerstraat. Daar ter plaatse bleek dat de 3 inzettende waren verdwenen. Op een gegeven moment kwam van een andere politieagent de boodschap binnen dat de 3 jongens waren gezien op de brug bij de N3. Daar werden ze even later aangehouden. Het zijn 2 jongens van 17 en een jongen van 15 die bekend staat als een minderjarige veelpleger. Allen komen uit Dordrecht. Bij fouillering werden schroevendraaiers, en een zwarte bivakmuts gevonden. De verdachten droegen allemaal handschoenen. De ouders van de jongens zijn ingelicht.

LAWINEPIJL DOOR BRIEVENBUS; POLITIE ZOEKT GETUIGEN LEERDAM- Bij een woning aan de Palissade is in de avond van 4 november een lawinepijl door de brievenbus naar binnen gegooid. De bewoonster van de woning hoort iets bij de voordeur sissen, opent de deur van de gang, hoort een harde knal en voelt iets tegen haar schouder aankomen. De vrouw rent naar buiten maar treft daar niemand meer aan. Ze heeft direct de politie gebeld. De vrouw heeft een klein wondje bij haar schouders en het is beurs. De brievenbus is compleet vernield. De politie hoopt dat getuigen iets gezien hebben en dat ze contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VROUW BEROOFD VAN TAS
SLIEDRECHT- Een 77-jarige vrouw uit Sliedrecht is op 5 november tussen 15.30 en 16.00 uur op de Molendijk beroofd van haar tas. Zij reed met haar fiets toen een klein lichtgeel autootje naast haar kwam rijden. De bijrijder trok de tas van haar arm. De vrouw is erg overstuur. De Politie Zuid-Holland-Zuid vraagt of getuigen iets gezien hebben. Getuigen kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

6 STRIJKERS; HALT
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 15-jarige jongen uit Sliedrecht is op 6 november rond 21.30 uur aangehouden omdat hij strijker afstak. Politiemensen hoorden vuurwerk vanaf de Heijmansweer en namen een kijkje. De 6 strijker die de jongen nog in zijn bezit had zijn hem afgenomen. Op het politiebureau bleek dat de knul een valse naam had opgegeven.Hij is doorgestuurd naar Bureau Halt. De opvoeders zijn ingelicht.

OPSTOOTJE: POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN
HOORNAAR- In een horecagelegenheid aan de Dorpsweg kreeg een 17-jarige knul uit Giessenburg een klap op zijn neus van een 17-jarige uit Boven-Hardinxveld. De politie trof de verdachte later aan in een uitgaansgelegenheid en hield hem aan.. Wat de reden is van de klap is nog onduidelijk. Dit gebeurde op 7 november rond 01.30 uur. Bij deze zelfde horecagelegenheid is een andere 17-jarige jongen uit Giessenburg aangehouden. Na sluitingstijd werd het onrustig op straat. Aan verzoek van de politie om de kruising te verlaten bij de Lage Giessen werd in eerste instantie geen gehoor gegeven. Toen er meer agenten zich met de groep bemoeiden ging de groep uiteen. De knul van 17 gedroeg zich echter beledigend en wilde niet luisteren en is op basis van belediging aangehouden.

MISHANDELD; MAN AANGEHOUDEN
LEERDAM- In een eetgelegenheid aan de Tiendweg is op 7 november omstreeks 02.30 uur een 42-jarige vrouw uit Leerdam mishandeld door haar vriend. Ze kreeg van de man meerdere klappen op haar gezicht en op haar hoofd. Dit gebeurde ook wel eens in aanwezigheid van haar zoontje. De vrouw doet aangifte en de 46-jarige man uit Leerdam is aangehouden.

TAXICHAUFFEUR IN GEZICHT GESLAGEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN SLIEDRECHT- OP de Merelstraat is op 7 november rond 02.30 uur een 19-jarige taxichauffeur uit Sliedrecht in zijn gezicht geslagen. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij de 43-jarige verdachte uit Sliedrecht op het trottoir staan omsingeld door andere taxichauffeurs. De man is daarop overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol en is ingesloten. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan.

DUUR GEBAK
ALBLASSERDAM- Een 47-jarige man uit Oud-Alblas heeft een proces verbaal gekregen omdat hij, nadat hij met zijn voorbumper de auto van een ander raakte, gewoon wegreed. De vrouw van de gedupeerde zag het gebeuren op de parkeerplaats bij haar woning aan de Nedersassen en schreef het kenteken op. De politie achterhaalde het adres en bezocht de man. De man verklaarde dat hij gebak had gehaald voor zijn vrouw. Hij kon de aanrijding niet ontkennen. Zijn jarige vrouw heeft de 220 Euro voor het betalen van de OM-schikking gepind. Dit gebeurde op 6 november rond 10.00 uur.