Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten weekend District Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

07-11-2004 - Persberichten weekend District Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

STRAF EN BOETES
DORDRECHT In totaal vijf mensen zitten een nog openstaande gevangenisstraf uit. Deze straffen variëren van 12 tot 30 dagen. Het gaat om vier mannen en een vrouw. Verder incasseerde de politie een bedrag van ruim 1.900 euro aan boetes. Agenten uit de Dordtse wijken Wielwijk en Crabbehof gingen op donderdagvond 4 november 2004 op stap samen met collegas van de parketpolitie en politiesurveillanten. Ze bezochten verschillende adressen in de wijken Wielwijk en Crabbehof van mensen die nog boetes of straffen hadden openstaan. Op donderdag hielden zij drie personen aan. In de loop van vrijdag 5 november 2004 meldden zich vrijwillig twee personen voor het uitzitten van hun straf. Deze twee waren op donderdagavond niet thuis. Andere mensen betaalden aan de politiemensen hun boetes. De politie herhaalt dit soort acties.

HENNEP
DORDRECHT De politie heeft een hennepkwekerij ontmanteld met in totaal ruim 400 plantjes. Agenten gingen naar aanleiding van stankoverlast naar een woning op de J.J.A. Goeverneurstraat in Dordrecht. Dat gebeurde op vrijdag 5 november 2004. In het pand vonden zij de kwekerij. De kwekerij maakte illegaal gebruik van elektriciteit.

AANRIJDING
DORDRECHT- Op de Toulonselaan vond op 5 november omstreeks 17.15 uur een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 39-jarige automobilist uit Vlaardingen wilde van de rechterrijstrook linksaf in de richting van het Oranjepark afslaan. Hij raakte echter de auto waar een 32-jarige man uit Dordrecht. Achter in de auto zat een 35-jarige vrouw met haar 2 weken oude baby (meisje). De moeder en de baby zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De moeder was erg overstuur. Bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld. De vrouw was al eerder betrokken bij een ongeval. Dit heeft een vervelende indruk bij haar achtergelaten.

DOVE DAME BEROOFD; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT- Op 6 november tussen 09.30 en 09.43 uur is in de stationshal van station Zwijndrecht een 83-jarige vrouw uit Zwijndrecht beroofd. De vrouw is doof. Ze had even voor de beroving een kaartje gekocht en liep richting het perron toen een man een stevige ruk gaf aan haar beige schoudertas. De vrouw liep door de val hoofd- en armletsel. Ambulancepersoneel behandelde haar eerst ter plaatse en besloot haar toch nader te behandelen in het ziekenhuis. De vrouw is erg overstuur. De verdachte man is met haar tas in de richting van de Koninginneweg gerend. De tas is inmiddels teruggevonden op de Lindtsedijk. De politie deed direct een buurtonderzoek.
DE POLITIE ZOEKT GETUIGEN
De Politie Zuid-Holland-Zuid wil graag contact met mensen die iets gezien hebben of meer weten betreffende de beroving. De verdachte heeft het volgende signalement;

· Blank/Licht Getint

· Zwart, kort haar

· 16-19 jaar

· Lengte 1.65-1.70 m.

· Normaal postuur

· Verzorgd uiterlijk

· Netjes gekleed

· Rode jas op heuphoogte
Wanneer mensen meer weten kunnen zij contact opnemen met de politie Zuid Holland Zuid via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BRAND DOOR KOFFIEZETAPPARAAT
DORDRECHT- Op de Vrankenstraat ontstond op 6 november rond 09.30 uur brand in een woning. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen. Nadat als was geblust en alles veilig was zijn Politie en brandweer de woning ingegaan/. Daar bleek dat het koffiezetapparaat de oorzaak was van de brand. De bewoner was op het moment van de brand niet in de woning maar is inmiddels ingelicht. De schade is beperkt gebleven tot brandschade in de keuken en rookschade.

DOORIJDEN NA ONGEVAL
DORDRECHT- Op 5 november omstreeks 20.45 uur is een 70-jarige man uit Dordrecht bij zijn woning aangehouden. Hij was 5 kilometer na de Moerdijkbrug betrokken geweest bij een aanrijding. Op het moment van de aanhouding had de man drank op. Hij verklaarde dat hij de plaats ongeval had verlaten omdat de tegenpartij raar deed en hem de schuld wilde geven. De man bleek eerder, volgens de melding, tegen een andere auto te zijn gereden. Alleen materiele schade.

GEVALLEN VERNIELER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Door de meldcentrale werden politiemensen op 6 november omstreeks 03.30 uur naar de Vrieseweg gestuurd. Daar was een 19-jarige man, die later verdachte bleek, uit Dordrecht gevallen met zijn fiets. Ter plaatse bleek dat de man een flinke hoofdwond had. De Ambulance kwam ter plaatse en vervoerde de man naar het ziekenhuis. De man kwam ten val omdat hij al fietsend een spiegel van een auto aftrapte. Ook op een achteruitkijkspiegel van een andere auto stond een afdruk van zijn schoenzool. De man is in het ziekenhuis aangehouden. Hij moet zijn daad, naast de aanhouding, bekopen met 5 hechtingen op zijn hoofd en een flinke bult. De man bleek gedronken te hebben.

CONTAINER EN AUTO IN BRAND
ZWIJNDRECHT- Omstreeks in de nacht van 7 november zijn aan de Pleisterplaats een auto en een papiercontainer uitgebrand. De brandweer kwam ter plaatse om de branden te blussen. De auto en de container zijn aangestoken. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

VERNIELER AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Op 7 november omstreeks 04.00 uur is een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De verdachte schopte tegen een auto die stond geparkeerd bij een uitgaansgelegenheid aan de Molenvliet.