Politie Zeeland


W-10458-2004 Bekraste auto's Middelburg

Twee auto's, die geparkeerd stonden op de Nieuwe Vlissingseweg, zijn in de nacht van zaterdag op zondag bekrast.
Een schadebedrag is nog onbekend en van een van de auto's was ook nog de buitenspiegel vernield.


O-10459-2004 Inbraak in woning Yerseke

In een woning aan de Magnolialaan in Yerseke is tussen vrijdag 15.00 en zondag 13.00 uur ingebroken.
Door de toegang te verbreken is/zijn de dader(s) de woning binnengekomen. Op het eerste gezicht is er uit de woning niets weggenomen.


O-10460-2004 Verkeersongeval Lewedorp

Omstreeks 14.18 uur vanmiddag heeft op de Postweg in Lewedorp een ongeval plaatsgevonden waarbij een fietsster gewond is geraakt.
Een 63-jarige chauffeur uit de gemeente Borsele reed over de Noord Kraayertsedijk. Toen hij op het kruispunt met de Postweg reed verleende hij geen voorrang aan een, voor hem van rechts komende, fietsster uit Heinkenszand waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De fietsster is, vermoedelijk met een gebroken pols, overgebracht naar het ziekenhuis.
(Gegevens van de fietsster zijn niet bekend)


W-10461-2004 Diefstal bromscooter Zoutelande

Vanaf het Oranjeplein in Zoutelande is een bromscooter weggenomen.
De diefstal heeft plaatsgevonden tussen zaterdag 23.30 en zondag 02.15 uur. De scooter betreft een zwarte Yamaha BWS met een witte koplamp. Het voertuig is voorzien van verzekeringsplaatje SLD-959.


Z-10462-2004 Verkeerscontroles Zeeuws Vlaanderen

Op diverse plaatsen in Zeeuws Vlaanderen heeft de politie verkeerscontroles gehouden en zijn bekeuringen uitgedeeld.
In Terneuzen, op de Rooseveltlaan, werd vannacht omstreeks 00.10 uur een 28-jarige Belg betrapt op het overschrijden van de maximum snelheid. Zijn auto werd op het politiebureau gestald, omdat hij zijn boete niet direct kon voldoen. Ook in Terneuzen, maar nu op de Guido Gezellestraat, werd gecontroleerd. Hier werden vier bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van het rode verkeerslicht, drie voor het niet dragen van de autogordel en een voor het niet dragen van een helm. In Zaamslag werd een persoon bekeurd voor het niet dragen van de helm en voor het rijden op een bromfiets terwijl hij nog geen 16 jaar oud was. In de omgeving van de Buitenhaven in Terneuzen werden twee personen bekeurd voor het wildplassen, een voor het hebben van gladde banden onder zijn auto, een voor het niet dragen van de helm, een voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, een voor het niet dragen van de autogordel, een voor het voeren van defecte verlichting op zijn auto en een voor het overschrijden van de maximum snelheid. Ook werd in Hulst een Belgische chauffeur van een vrachtauto bekeurd, omdat zijn rijbewijs niet meer geldig was.





Politie Zeeland