Politie Zeeland


O-10463-2004 Onder invloed Borssele

Een 25-jarige automobilist uit de gemeente Borsele is zaterdagavond rond 23.35 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.


Z-10464-2004 Resultaten alcoholcontrole Zeeuws Vlaanderen

In Hulst, op de N60, werd zaterdagmiddag rond 17.58 uur een 19-jarige Belgische automobilist betrapt op het rijden onder invloed.
Bij een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring. Ook in Kloosterzande, op de Lange Nieuwstraat werd zondagmorgen, rond 05.12 uur, een 51-jarige Belg betrapt op hetzelfde feit. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring. In Nieuw Namen, op de Hulsterloostraat, werd vannacht omstreeks 01.09 uur eveneens een 40-jarige Belgische automobilist betrapt toen deze, onder invloed, zijn auto bestuurde. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring. Ook werd een 61-jarige Axelaar in zijn woonplaats betrapt toen hij, onder invloed, over de Buitenweg reed. Hij had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs ingevorderd werd en hij dus helemaal niet meer mag rijden voorlopig. Ook kreeg deze man een oproep om zich voor de rechter te verantwoorden t.z.t.


Z-10465-2004 Eenzijdig ongeval veroorzaakt

Een 39-jarige bewoonster van de gemeente Hulst heeft vannacht rond 06.08 uur een verkeersongeval veroorzaakt.
Zij was, ondanks het feit dat zij teveel had gedronken en bovendien geen rijbewijs had, achter het stuur gaan zitten van de auto van haar vriendin, een 40-jarige vrouw uit dezelfde gemeente. Deze vrouw was, doordat zij ook teveel had gedronken, niet meer in staat zelf te rijden in haar auto. (Wat zij in eerste instantie overigens wel zelf had geprobeerd.) In de Cloosterstraat, in Kloosterzande, is zij tegen een verkeersgeleider aangereden. Hierdoor raakte zij de macht over het stuur kwijt en kwam, op het trottoir, tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De 40-jarige vrouw kreeg door de aanrijding een tand door haar lip.


W-10466-2004 Alcoholcontrole Walcheren

Op diverse plaatsen in Walcheren werden gistermiddag, -avond en -nacht alcoholcontroles gehouden.
's-Middags omstreeks 16.42 uur werd een 28-jarige Oost Souburgse automobilist op de President Rooseveltlaan in Middelburg betrapt op rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring. In Koudekerke, op de Middelburgsestraat, reed omstreeks 17.23 uur een 37-jarige Middelburger onder invloed in zijn auto. Hij had net te weinig gedronken om zijn rijbewijs in te vorderen, maar kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal. In Zoutelande, in de Langstraat, werd omstreeks 18.03 uur een 56-jarige man uit de gemeente Veere betrapt op hetzelfde feit. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring. In Veere, op de Bieweg, werd rond 18.20 uur een 58-jarige bromfietser uit de gemeente Veere betrapt onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring. Een 39-jarige motorrijder uit Arnemuiden kwam met zijn motor ten val in de Spoorstraat in zijn woonplaats. Ter plaatse roken de agenten dat de man gedronken had. Omdat de man naar het ziekenhuis vervoerd moest worden en er dus geen blaastest gedaan kon worden, is van de man bloed afgenomen. (Vanzelfsprekend is het resultaat hiervan nog niet bekend)