Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 7 november 2004

* SLACHTOFFER STEEKPARTIJ AAN VERWONDINGEN OVERLEDEN

(Zie ook persbericht maandag 1 november)
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks half vijf bezweek een 32-jarige man uit Rotterdam aan de verwondingen die hij zondagavond 31 oktober opliep bij een steekpartij op de Benthuizerstraat. Het slachtoffer werd rond kwart voor tien op straat neergestoken en liep hierbij ernstige verwondingen op. Kort na de steekpartij werd in de omgeving de verdachte, een 24-jarige Rotterdammer, aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en werd in verzekering gesteld. De 32-jarige Roterdammer werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar hij zaterdagmiddag overleed.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag hielden politiemensen van het district Rotterdam-Centrum een actie preventief fouilleren op de Kruiskadehof en Witte de Withbrug. In totaal werden 220 personen op straat gefouilleerd en 78 auto's doorzocht. In beslag genomen werden zes steekwapens, 2 busjes cs-gas, 1 wapenstok en enkele tientallen xtc-pillen. Tevens werd twee automobilisten bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol.


* VEELPLEGER AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL HARTBEWAKINGSAPPARAAT

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks kwart voor twee werd op de Blaak een 39-jarige man uit Rotterdam aangehouden nadat hij een hartbewakingsapparaat had gestolen. Een in burger surveillerende buurtagent, die bezig was met de aanpak van zakkenrollers, zag dat de 39-jarige man op de trap bij het metrostation iets uit de tas van een 75-jarige Schiedammer pakte. De zakkenroller werd meteen door de buurtagent aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.


* EEN DERDE VAN AUTO'S GEFLITST TIJDENS SNELHEIDSCONTROLE

ROTTERDAM - Zaterdagochtend hield personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeershandhaving) een snelheidscontrole op de 's Gravendijkwal. Tussen kwart over tien en kwart voor twaalf reden 444 van de 1235 automobilisten te hard. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 96 km/uur in plaats van de toegestane '50'.


* GEWAPENDE OVERVAL COFFEESHOP
MAASSLUIS - In de nacht van zaterdag op zondag vond een gewapende overval plaats op een coffeeshop aan het Mackayplein. Drie nog onbekende mannen kwamen rond middernacht de zaak in en eisten onder bedreiging van een wapen geld van een medewerker. Met de buit gingen de daders er in nog onbekende richting vandoor. De recherche van het district Waterweg/Schiedam stelt een nader onderzoek in.


* VERDACHTE NA STRAATROOF AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE/HOOGVLIET - Zaterdagmiddag omstreeks half vier werd een 32-jarige vrouw uit Spijkenisse op de Aspergedreef beroofd. Omstanders grepen tijdens de beroving in en probeerden de verdachte aan te houden. Nadat de man de buit achterliet rende hij weg en stapte in de metro in de richting van Hoogvliet. Op het metrostation Hoogvliet werd de verdachte, een 31-jarige man uit Rotterdam door gealarmeerde politiemensen aangehouden. Hij werd voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.

Uitgave zaterdag 6 november 2004