Ingezonden persbericht

Van Mokumse mores tot het Verdrag van Amsterdam

Een theatersportwedstrijd voor actief publiek in De Rode Hoed

AMSTERDAM, 20041019 -- De Rode Hoed organiseert op maandag 8 november 2004 de theatersportwedstrijd 'Van Mokumse mores tot het Verdrag van Amsterdam'. Hondenpoep op de stoep, door rood scheurende pizza-koeriers en zwerfvuil: het zijn bekende bronnen van ergernis in Amsterdam. Iedereen vindt dat de normen vervagen, maar welke Amsterdammer wil nou zélf gezien worden met een plastic drollenzakje en wie stapt er nu altijd van zijn fiets als hij op de stoep rijdt? De Rode Hoed organiseert met ImproSophie een theatersportwedstrijd, waarbij gezocht wordt naar Mokumse mores, om te komen tot het Verdrag van Amsterdam! Aanvang: 20.15 uur in de Grote Zaal.


Programma
Theatersport is een geïmproviseerde theatervoorstelling in de vorm van een wedstrijd. Twee teams dagen elkaar uit tot het spelen van scènes. Het team dat het beste improviseert wordt de uiteindelijke winnaar. Het publiek krijgt alle gelegenheid zich met de inhoud te bemoeien: theatersport is een zeer interactieve theatervorm.
Een deskundige jury, bestaande uit zogenaamde rechters, velt een oordeel over het getoonde spel. De jury bestaat onder andere uit Theodor Holman (publicist). Ook de toeschouwers kunnen punten geven aan de teams, en maken kans op een prijs.

Doe-het-zelf Top 10
Dit programma maakt deel uit van een reeks van zes debatten in het hele land, over de last die we hebben van elkaars gedrag. In elk van de zes bijeenkomsten wordt een lokale Doe-het-zelf top 10 vastgesteld, waarin wordt vastgelegd wat de bezoekers in eigen omgeving zouden willen en kunnen veranderen. Deze reeks wordt gecoördineerd door het Forum voor Democratische Ontwikkeling en de Vereniging van Nederlandse Debatcentra, in opdracht van het ministerie van Algemene Zaken.

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Algemene Zaken en Stichting Nederland Schoon.




Ingezonden persbericht