Nighttown Rotterdam
(Datum gecorrigeerd)
ZA 06.11 STEVE EARLE & THE DUKES + support act

Grote zaal

Hij is geboren in Virginia, opgegroeid in Texas en woont al vele jaren in Nashville. Earle brengt wereldpolitiek terug tot de gewone mens. Ook muzikaal: de traditionele country broeit en schuurt. Het gaat niet alleen over politiek. Earle plaatst het politieke drama middenin de vreugde en worstelingen van het leven. Samen met zijn band The Dukes brengt hij 8 november de rock n roll en rootsverhalen in Nighttown ten gehore. Steve Earle is het levende bewijs dat er in het zuiden van de States niet alleen mensen wonen die kritiekloos de regering Bush napraten. Hij heeft zich de afgelopen tijd ontpopt als een soort muzikale Michael Moore die zijn muziek gebruikte als vehikel voor zijn politieke boodschap: het wippen van Bush en het afschaffen van de doodstraf. Terzijde: Michael Moore gebruikt muziek van Earle bij het promoten van Fahrenheit 9/11.

Steve Earle wilde zijn nieuwste cd The Revolution Starts...Now per se af hebben voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De man die zich op het ijzersterke album Jerusalem in 2002 al durfde te verplaatsen in een Amerikaanse Taliban-strijder vecht onvermoeibaar door voor rechtvaardigheid. Hij bezingt de gewone Amerikaanse, Iraakse of Afghaanse man die in de oorlog van de hoge heren belandt, richt een welgemeende f*** you tot de FCC, CIA en FBI. Niet alleen de regering is verantwoordelijk: de revolutie begint in je achtertuin.

Gelukkig is Earle niet alleen bezig met een politieke boodschap. Ook op muzikaal gebied is hij in vorm, zodat zijn gloeiende countryrock ook zonder de teksten boeit. Op zijn nieuwe album zijn meerdere ontroerende hoogtepunten die Earle tot een van de beste songschrijvers van het moment maken. Genoeg redenen om ruwe-bolster-blanke-pit Steve Earle te koesteren en live te aanschouwen in Nighttown, Rotterdam.

ZA 06.11 STEVE EARLE & THE DUKES + support act
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang support: 20.00 uur
Aanvang hoofdact: 21.00 uur
EUR 25,- exclusief lidmaatschap
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Restaurant LOS.

www.nighttown.nl / www.steveearle.com


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl


---- --