Universiteit van Amsterdam

Amerika en de wereld na 2 november

Maagdenhuis op Maandag


maandag 8 november 17.30 - 18.00 uur

Wie ook de eerstvolgende vier jaar de machtigste man van de wereld zal zijn, de wereld zal er veel van merken. In de lezing Amerika en de wereld na 2 november werpt prof. Karel van Wolferen, universiteitshoogleraar Vergelijking van politieke en economische instituties, in het bijzonder in Oost-Azië (UvA), een institutionele blik op de waarschijnlijkheden in onze onmiddellijke toekomst betreffende de VS, Europa, het Midden-Oosten en de rest van de wereld.

Onder de titel Maagdenhuis op Maandag buigen topwetenschappers van de UvA en hun gasten zich over wat onlangs ontdekt, bedacht of uitgevonden is. Elke eerste maandag van de maand zijn er gesprekken onder leiding van rector magnificus prof. mr. Paul F. van der Heijden: De ronde tafel van de rector. De universiteitshoogleraren van de UvA treden de andere maandagen op als gastheer. Wekelijks verzorgen zij Kort bericht van het kennisfront.


Locatie: Maagdenhuis, Spui 21, Amsterdam

Toegang vrij.

Meer informatie kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.