Gemeente Heerlen

Informatieavond Onderwijs Cultuur Cluster Hoensbroek

Op maandag 8 november is vanaf 19.30 uur in Hotel Amicitia een informatieavond over de stand van zaken van het Onderwijs Cultuur Cluster (OCC). Alle belangstellenden zijn daarbij van harte welkom.

In het OCC worden een aantal voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur en informatievoorziening samengebracht. Op de begane grond worden burgergerichte voorzieningen gerealiseerd zoals de bibliotheek, de stadsdeelwinkel en de woonwinkel. Dit wordt gecombineerd met een schoolvoorziening voor zo'n 600 MAVO leerlingen van het Emma College.

Meerdere functies in één gebouw maakt het voor burgers makkelijker om zaken op één plek af te handelen. Dit heeft grote meerwaarde voor de buurt en geeft een stimulans aan het centrum van Hoensbroek.

Uitwerking plannen

In maart 2004 heeft de Raad van het Gemeente Heerlen ingestemd met de realisering van een "onderwijscultuurcluster" (OCC) aan de Hoofdstraat in Hoensbroek. Inmiddels is door architectenbureau Jo Janssen uit Maastricht een ontwerp gemaakt. Door 1:1 Stadslandschappen uit Amsterdam zijn ideeën ontwikkeld voor de infrastructuur en de omgeving. Deze plannen moeten nog definitief vastgesteld worden. Daarna kunnen de procedures voor de benodigde vergunningen opgestart worden.

Programma

Tijdens de informatieavond worden belangstellenden op de hoogte gebracht van de huidige stand van zaken en het verdere verloop van de procedures. Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van reacties. Waar mogelijk zal de inbreng meegenomen worden in de verdere uitwerking van de plannen.

Gemeente Heerlen, 29 oktober 2004
Concernstaf Communicatie
Reina Cobussen
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
p e r s

---- --