Gemeente Den Haag

oktober 2004
8 november eerste bedrijfsverzamelgebouw in Den Haag (22 oktober)

De gemeente Den Haag gaat samen met het UWV (Uitvoering Werknemersverzekeringen) en het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) haar klantcontacten op het terrein van werk en inkomen zo veel mogelijk op één locatie samenvoegen. Het is de bedoeling dat er in Den Haag zes zogenoemde Bedrijfsverzamelgebouwen (BVG) komen. Op 8 november a.s. opent "Werkbeurs Jongeren", het Jongeren BVG, officieel haar deuren. Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders op 12 oktober jl. besloten.

Werkzoekenden kunnen in de toekomst op één adres terecht op het gebied van werk en inkomen. Zij kunnen daardoor sneller aan werk, scholing of een reïntegratietraject worden geholpen. Ook voor de ketenpartners, CWI en UWV biedt de vernieuwde samenwerking veel mogelijkheden. Bundeling van informatie en inspanningen op klantniveau leidt tot effectievere werkprocessen.

Het jongeren-BVG is de eerste stap in de BVG-vorming in Den Haag. Hier kan ervaring worden opgedaan met nieuwe gezamenlijke werkprocessen die moeten bijdragen tot meer klantgerichtheid en effectiviteit. Wethouder Pierre Heijnen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt het van belang dat ook nauw wordt samengewerkt met partijen als het ROC en uitzendbureaus.

Er komen in de periode 2004-2007 in totaal zes
Bedrijfsverzamelgebouwen in Den Haag. Daartoe zal bij de opening van het Jongeren-BVG een convenant ondertekend worden door de betrokken ketenpartners. De bedoeling is dat er in 2005 een tweede BVG in Den Haag komt. Als bij evaluatie in 2005 blijkt dat de doelstellingen van de BVG-en zijn gerealiseerd, zullen in de periode 2006-2007 de overige vier BVG-en tot stand komen.

In 2002 is de wet SUWI in werking getreden. In het verlengde van de wet SUWI wordt het door het rijk wenselijk geacht als ten minste gemeente, UWV en CWI hun klantcontacten op het terrein van werk en inkomen zo veel mogelijk op één locatie samenvoegen. Er is niet sprake van een wettelijke verplichting, wel van "aanmoediging" door het rijk. De gemeenten worden geacht het initiatief met betrekking tot de BVG-vorming te nemen.