BMG NEDERLAND

Nieuwe cd Within Temptation verkrijgbaar in 3 configuraties

Het nieuwe album van Within Temptation, getiteld The Silent Force, wordt op 15 november uitgebracht in drie verschillende configuraties: de premium, de standaard en de basic uitvoering. De drie versies verschillen in verpakking, artwork en content en bieden op die manier de consument een keus in prijs gekoppeld aan product. De premium is de meest luxe uitvoering en bevat uitgebreid artwork, 2 bonustracks en een videogedeelte. De standaard uitvoering heeft een reguliere verpakking en bevat geen bonustracks. Bij de basic uitvoering ontbreekt naast de bonustracks ook het cd-boekje. Deze ontwikkeling is relatief nieuw voor de Nederlandse muziekmarkt, maar wordt al langer toegepast in de DVD- en boekenbranche.

The Silent Force zal groots worden gelanceerd tijdens een speciale show in Parijs op 8 november. Speciaal voor de Nederlandse fans zal er een live satellietverbinding zijn met de Melkweg in Amsterdam. Fans kunnen de gehele show volgen via het beeldscherm en krijgen de gelegenheid live vragen te stellen aan de band. Stand My Ground, de eerste single van dit album, was zowel 3FM Megahit als Radio 538 Alarmschijf en staat momenteel hoog genoteerd in de hitlijsten. De hightech videoclip is veelvuldig te zien op TMF en MTV.

Within Temptation heeft inmiddels een contract met Gun Records, een sublabel van BMG Duitsland, bekend van artiesten als Guano Apes en Him. Dit betekent dat The Silent Force in een groot aantal Europese landen uitgebracht zal worden, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Scandinavië en Denemarken.

De Nederlandse Gothic Rock formatie Within Temptation is sinds de hitsingle Ice Queen een begrip in de Nederlandse popmuziek. De band werd in 1996 opgericht door gitarist Robert Westerholt en zangeres Sharon den Adel. In 1997 verscheen het debuutalbum Enter, een jaar later gevolgd door de mini-cd The Dance. De band brak echter definitief door in 2002 met Ice Queen - de tweede single van het album Mother Earth - die op nummer 2 in de Mega Top 100 belandde. Het met platina bekroonde album Mother Earth behaalde de derde plaats in de Album Top 100 en was ook een groot succes in Duitsland, waar singles Ice Queen en Mother Earth wekenlang in de Top 20 stonden. Within Temptation wist in korte tijd een plek te veroveren op grote festivals als Rock Werchter, Parkpop, Pinkpop en Lowlands. Naast een aantal zeer succesvolle Nederlandse tours speelde Within Temptation tevens in Zuid Amerika en toerde in 2003 door Europa als voorprogramma van Paradise Lost. In Nederland is het succes van de band inmiddels bekroond met een Zilveren Harp, een Edison Music Award en een TMF Award voor de Mother Earth Tour DVD, en de Conamus Exportprijs 2003 voor de meest succesvolle Nederlandse band in het buitenland.