Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

08/11/04 Prinses Margriet woont Eurofestation 2004 bij te Maastricht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont maandag 8 november 2004 de vakbeurs en de Europese conferentie van de Eurofestation 2004 bij in het MECC te Maastricht. De Prinses houdt als vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis tijdens de Eurofestation conferentie een toespraak onder de titel 'Who Cares? On social isolation and the role of volunteers'.

De Eurofestation is een Europese vakbeurs en conferentie over vrijwillige inzet en maatschappelijk betrokken ondernemen. De vakbeurs heeft dit jaar het thema 'Policies, Partnerships and Participation'. De Europese conferentie heeft als thema 'Corporate Social Responsibility, working on a sustainable future'. De vakbeurs en conferentie hebben tot doel om verschillende overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties, fondsen en onderzoekers in Europa met elkaar in contact te brengen en nieuwe samenwerkingsverbanden te stimuleren.

In het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie wordt de Eurofestation vakbeurs dit jaar onder auspiciën van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en CIVIQ, het instituut voor vrijwillige inzet. De Eurofestation conferentie wordt onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse regering georganiseerd door verschillende ministeries.