Universiteit van Utrecht

Persuitnodiging Universiteit Utrecht

Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap

2 november 2004

'Langer doorwerken met beleid; de praktijk van ouderenbeleid in arbeidsorganisaties'

In Nederland wordt door de sociale partners en de politiek een flinke strijd gevoerd over de plannen van het kabinet om doorwerken tot 65 jaar tot algemene regel te maken en vervroegd uittreden te blokkeren. Op maandag 8 november vindt van 17.30 tot 19.30 uur aan de Universiteit Utrecht een persbijeenkomst plaats waarop het onderzoek 'Langer doorwerken met beleid; de praktijk van ouderenbeleid in arbeidsorganisaties' wordt gepresenteerd.

Het onderzoek is in opdracht van de FNV uitgevoerd door prof.dr. Peter Leisink, prof.dr. Jo Thijssen en drs. Elyse Walter, allen verbonden aan de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Tijdens de bijeenkomst zal onderzoeksleider Peter Leisink de belangrijkste conclusies en aanbevelingen uit het onderzoek naar voren brengen en toelichten. Vervolgens zal FNV bestuurder Ton Heerts met een reactie op het onderzoek komen.

Programma:

17.30 uur Ontvangst met koffie/broodjes

18.00 uur Presentatie onderzoek door Peter Leisink, USBO

18.10 uur Reactie op rapport door Ton Heerts, FNV

18.20 uur Reactie vragen aan deelnemers aan het onderzoek (ov)

18.30 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen

19.00 uur Borrel en mogelijkheid voor interviews/napraten

19.30 uur Einde

Tijdens de bijeenkomst zijn er persmappen beschikbaar met daarin het onderzoeksrapport, een samenvatting van het rapport, de conclusies, de aanbevelingen en persberichten van de Universiteit Utrecht en de FNV. Vanaf 19.00 zijn er mogelijkheid voor interviews.

Maandag 8 november 2004 van 17.30 tot 19.30 uur

USBO, Bijlhouwerstraat 6, 3511 ZC Utrecht

Persbijeenkomst: 'Langer doorwerken met beleid; de praktijk van ouderenbeleid in arbeidsorganisaties'

Een routebeschrijving is te vinden via: http://www.usg.uu.nl/organisatie/bereikbaarheid.html

Journalisten worden verzocht zich voor de bijeenkomst aan te melden. Dit kan tot maandag 8 november 15.00 uur bij voorlichter Johan Vlasblom, (030) 253 4073, j.vlasblom@csc.uu.nl