Gemeente Someren



* Nevenfuncties burgemeester, wethouders en raadsleden
* Gemeente Someren en woCom zijn HIP

Maandag 8 november van 9.00-10.00 uur:
Burgemeester A. Veltman
Wethouder T. Kusters

Maandag 8 november van 16.00-17.00 uur:
Wethouders A. Thijs-Rademakers en A. v.d. Velden-Coolen

Maandag 15 november van 16.00-17.00 uur:
Wethouder M. Kusters

Maandag 22 november van 9.00-10.00 uur:
Burgemeester A. Veltman
Wethouder T. Kusters

Maandag 22 november van 16.00-17.00 uur:
Wethouder A. v.d. Velden-Coolen
Woensdag 24 november van 9.00-10.00 uur:
Wethouder A.Thijs-Rademakers

Nevenfuncties burgemeester, wethouders en raadsleden

Sinds 1994 geldt op grond van de Gemeentewet de verplichting dat de nevenfuncties van raadsleden, wethouders en de burgemeester openbaar worden gemaakt. Nevenfuncties zijn taken die een bestuurslid uitvoert naast zijn/haar hoofdtaak. Daarnaast geldt voor de burgemeester dat hij zijn (voornemen tot het aanvaarden van) nevenfuncties, die niet uitgevoerd worden namens zijn burgemeestersambt, meldt aan de gemeenteraad.

Voor de wethouders geldt sinds de invoering van het dualisme een zelfstandige verplichting om de nevenfuncties bekend te maken, omdat zij geen deel meer uitmaken van de raad.
De nevenfuncties van de burgemeester, de wethouders en de raadsleden zijn onlangs geactualiseerd.

Klik hier voor een overzicht van deze nevenfuncties.

Terug naar boven

Informatiepunten voor huursubsidie
Gemeente Someren en woCom zijn HIP

Vanaf 2 juli jl. zijn er twee HuursubsidieInformatiePunten (HIP) in Someren, één bij de gemeente Someren en één bij woCom kantoor Someren. Huurders uit Someren en omgeving kunnen hier terecht met vragen over hun huursubsidie. De gemeente en woCom hebben hiermee hun dienstverlening uitgebreid.

Een HIP is een loket bij gemeente of verhuurder waar huurders een eerste aanvraag voor huursubsidie kunnen doen. Als de aanvraag is verstuurd kan de huurder informatie krijgen over de status van de aanvraag. Medewerkers van een HIP hebben toegang tot de gegevens van het ministerie van VROM. Op het moment dat een huurder bij een HIP komt met een vraag over zijn huursubsidie, kan de medewerker direct alle relevante gegevens van de huurder bekijken. Zij kunnen dan antwoord geven op vragen als: Is uw aanvraag ontvangen? Is er al een beslissing genomen? En zo ja, wat voor bedrag krijgt u maandelijks? Is de aanvraag afgewezen, dan kan de medewerker samen met de huurder nagaan of er nog andere mogelijkheden zijn. Daarnaast krijgt de huurder bij het HIP uitleg en advies over alle correspondentie met VROM. De huurder moet zich wel kunnen legitimeren.

Openingstijden
Bij de gemeente Someren kunnen huurders terecht bij de afdelingen Sociale Zaken en Algemene Zaken, van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur.

Bij woCom kunnen huurders bij de afdeling Klantenservice terecht van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.