TNO Arbeid


Persuitnodiging 3 november 2004

TNO Arbeid Home

Overhandiging vierde Trendrapport Bewegen en Gezondheid aan staatssecretaris Ross-Van Dorp

Maandag 8 november a.s. ontvangt staatssecretaris Ross-Van Dorp, van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), het TNO trendrapport Bewegen en Gezondheid 2002/2003 uit handen van Han Willems, directeur TNO Preventie en Gezondheid. De heer Vincent Hildebrandt van TNO Arbeid geeft een toelichting op het rapport.

U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Dit trendrapport beoogt een actueel en breed beeld te geven van de huidige stand van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bewegen en gezondheid in Nederland. In het rapport zijn bijdragen opgenomen van een groot aantal organisaties die op dit terrein in Nederland actief zijn: Consument en Veiligheid, het EMGO-instituut, afdeling Sociale Geneeskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam, het W.J.H. Mulier Instituut, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), de sportkoepel NOC*NSF, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), het Universitair Medisch Centrum Utrecht en TNO.

De vragen die in het rapport beantwoord worden zijn o.m.: Hoe staat het met bewegen in Nederland? Wat zijn de kosten en baten daarvan, zowel uitgedrukt in gezondheidswinst als harde euros? Wat vinden Nederlanders zelf van hun leefstijl? Welke trends zijn er zichtbaar in het aantal sportblessures en welke veelbelovende preventie maatregelen zijn denkbaar? Hoe spelen sportverenigingen in op deze maatschappelijke ontwikkelingen?

Locatie: Ministerie van VWS (zaal Muzenzaal 5A)

Tijd: 13.30-14.00 uur

Adres: Parnassausplein 5, Den Haag

Persvoorlichting

Inge Beckers
T 023 554 94 20
F 023 554 93 01
info@arbeid.tno.nl

Postbus 718
2130 AS Hoofddorp

Meer bewegen op het werk

---

Verder op deze site
Wie we zijn
Producten en diensten
Onze kennisgebieden
Publicaties
Vacatures

Meer nieuws van TNO Arbeid?
Nieuws
Perskamer