Gemeente Ambt Montfort


Begroting 2005

GEACHTE INWONERS VAN AMBT MONTFORT

In de eerste maand van mijn burgemeesterschap heb ik me vanaf de eerste dag verdiept in de programmabegroting 2005. Tijdens de begrotingsvergaderingen van 8 en 11 november zal de gemeenteraad zich over de begroting uitspreken. De discussie zal, zo verwacht ik, o.a. gaan over de volgende punten:
- Geven we het geld uit aan de goede dingen?
- Waar kunnen we op bezuinigen?

- Is er ruimte voor nieuwe zaken?

- Werken we als gemeentelijke organisatie verstandig en doelmatig?
- Wat betekent de voorgestelde begroting voor de portemonnee van onze burgers?

De begroting moet sluitend zijn (we willen niet meer uitgeven dan we binnenkrijgen). Uitgaande van de begroting zoals die voorligt betekent dat, alhoewel we het tarief van de onroerend zaakbelasting verlagen, huishoudens van Ambt Montfort tóch meer belasting gaan betalen. Dit komt vooral omdat de zgn. Zalmsnip komt te vervallen, de waarde van het onroerend goed is gestegen en het rioolrecht wordt verhoogd. Kijkt u naar de raadsvergaderingen op 8 en 11 november om te zien en te horen hoe de politiek in Ambt Montfort over deze belangrijke kwesties denkt. Want u wilt natuurlijk weten wat er voor de gemeenschap én voor u met uw belastinggeld wordt gedaan. Zo maar een getal; in het huishoudboekje van Ambt Montfort gaat op jaarbasis ongeveer 15 miljoen euro om.

Uw burgemeester,
HFM Evers.

De komende weken zullen wij nader in gaan op de belangrijke ontwikkelingen in 2005 op andere beleidsterreinen zoals Woonlasten, Grondgebiedzaken, Welzijn en Sociale Zaken.
Kijk hiervoor onder: documenten gemeenteraad / programmabegroting 2005.

LEEG PLAATJE
GROENE PLAATJE VAN DE ALINEA Ambtsberichten KLIKBAAR PIJLTJE OM NAAR DE BOVENKANT VAN DE PAGINA TE SPRINGEN

Aanleg Rijksweg 73-Zuid wegvak H, gedeeltelijke onttrekking wegen aan de openbaarheid
>

Bericht van de politie Basiseenheid Roerstreek!

In de gemeente Ambt Montfort worden steeds meer autos gesignaleerd met een 25 km/h bord en/of een landbouwdriehoek. Het voertuig is meestal verzekerd als landbouwvoertuig en de maximum snelheid is 25 km/h. >

Politie controleert ontheffingen vrachtwagenverbod St. Odiliënberg >

Verkeersveiligheid van scooters aangepakt

De gemeenten Ambt Montfort, Roerdalen en de politie Basiseenheid Roerstreek slaan de handen inéén om de verkeersveiligheid en de overlast van scooters en bromfietsen aan te pakken. >

LEEG PLAATJE