Projectbureau Duurzame Energie


Nationale oproep tot actie: meer duurzame energie in woningen

Er moet meer aandacht komen voor de noodzaak van duurzame energie in de woningbouw. Daarom wordt op 8 november 2004 de 'Diligentiaverklaring' aangeboden aan VROM-Staatssecretaris Van Geel.

De organisaties Duurzame Energie Koepel, Projectbureau Duurzame Energie, Building Future (samenwerkingsverband ECN en TNO) en de Projectgroep Duurzame Energie Projectontwikkeling Woningbouw willen met de 'Diligentiaverklaring'een statement maken. Zij vragen meer aandacht voor de kansen en mogelijkheden voor de verduurzaming van de energievoorziening van woningen en gebouwen, als onmisbaar onderdeel van de noodzakelijke nationale energietransitie. De organisaties roepen alle direct en indirect betrokken partijen op hier een bijdrage aan te leveren en bieden hiertoe vijf actiepunten aan.

De aanbieding aan Van Geel vindt plaats om 13.30 uur tijdens het Nationaal Symposium Duurzame Energie in Theater Diligentia in Den Haag. Voorafgaand wordt hier om 12.15 uur voor de pers een inhoudelijke toelichting gegeven door de ondertekenaars. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de toelichting en bij de aanbieding.

Na het symposium wordt de 'Diligentiaverklaring' door de ondertekenaars ook aangeboden aan verscheidende koepel- en belangenorganisaties van partijen die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van de energievoorziening in de gebouwde omgeving. Doel is de noodzaak en de mogelijkheden hiervan breed onder de aandacht te brengen. De ondertekenaars zullen de verklaring aanbieden aan: Consumentenbond, AEDES (vereniging van woningcorporaties), NEPROM (Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen), Vereniging Eigen Huis en de Woonbond.

Meer informatie over het symposium kunt u vinden op www.duurzame-energie.nl/actueel/symposium.php. Voor vertegenwoordigers van de pers is de toegang gratis.

Voor meer informatie over de Diligentiaverklaring kunt u contact opnemen met:
Projectbureau Duurzame Energie
Postbus 10, 6800 AA Arnhem
Marnix van Alphen, Frerik van de Pas
tel. 026 3557400
mvanalphen@pde.nl, fvandepas@pde.nl

04 nov 04 09:30