Vereniging Milieudefensie


Uitnodiging voor de pers Persconferentie met fotomoment

Ruim 100 maatschappelijke organisaties in Amsterdam nemen deel aan Eerste Nederlands Sociaal Forum

Amsterdam, 4 november 2004 --- Meer dan 100 maatschappelijke organisaties nemen deel aan het eerste Nederlands Sociaal Forum (NSF) van 26 tot en met 28 november in Amsterdam. Zij presenteren zich op maandag 8 november om 16.00 uur, buiten op de trappen van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Een unieke gelegenheid waarbij de vertegenwoordigers van de meest uiteenlopende organisaties naast elkaar staan onder de leus: 'Een andere wereld is mogelijk!'

Na het 'staatsieportret' van deze 'Andere Wereld-top' buiten, volgt in de Beurs van Berlage een korte persbijeenkomst. Vier vertegenwoordigers van organisaties geven antwoord op de vraag 'Wat gaat het Nederlands Sociaal Forum veranderen in Nederland?' Het zijn Vera Dalm (Milieudefensie), Sylvia Borren (Novib), Peyman Jafari (Keer het Tij) en Anja Jongbloed (FNV). Aansluitend presenteert het NSF het uitvoerige programma van het eerste Nederlands Sociaal Forum.

Wat: Presentatie deelnemers eerste Nederlands Sociaal Forum Waar: Beurs van Berlage, Amsterdam; Beursplein (foto) en Berlagezaal (persconferentie) Wanneer: Maandag 8 november, van 16.00 tot 18.00 uur

Op het Nederlands Sociaal Forum (NSF) worden duizenden mensen verwacht die willen laten zien dat een andere wereld en een ander Nederland, zonder afbraak, oorlog en racisme mogelijk is. Er zijn tijdens het weekeinde van vrijdag 26 tot en met zondag 28 november meer dan 100 workshops en activiteiten in de Beurs van Berlage.

Het NSF is onderdeel van de wereldwijde anderglobaliseringsbeweging. In 2001 was het eerste Wereld Sociaal Forum in Brazilië, in oktober trok het tweede Europees Sociaal Forum in Londen nog zo'n 20.000 deelnemers, waaronder ook honderden Nederlanders.