Gemeente Sneek


Verkeersmarkten
Op vijf scholengemeenschappen in de Friese Zuidwesthoek wordt van 8 tot en met 19 november een verkeersmarkt gehouden. Tijdens die markt zijn mensen van zes organisaties in touw om leerlingen veelzijdige informatie te geven over uiteenlopende aspecten van het verkeer. Op de verkeersmarkt geven mensen van het Rode Kruis en de stichting Medical Team Nederland informatie over de toepassing van EHBO en het gebruik van een ambulance bij verkeersongevallen. Een vertegenwoordiger van de Chauffeursvereniging Friesland is met een vrachtwagen aanwezig om informatie te geven over fietsers en de dode hoek. Leerlingen kunnen zelf in de spiegels kennismaken met die dode hoek. Mensen van 3VO zullen ogen- en reactietesten afnemen, de politie is aanwezig om toe te lichten waar een veilige fiets aan moet voldoen en iemand van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie zal namens de rijschoolwereld bij de leerlingen de kennis van elementaire verkeersregels oppoetsen.
Het doel van al deze activiteiten is leerlingen bewust te maken van de risico's in het verkeer en de manier waarop zij hun eigen gedrag daarop aan kunnen passen. De provincie Fryslân en de gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Littenseradiel, Nijefurd, Wymbritseradiel, Wûnseradiel en Sneek ondersteunen deze doelstelling. De coördinatie van de verkeersmarkt berust bij de gemeente Sneek. GCO fryslân, de schoolbegeleidingsdienst in Leeuwarden is eveneens betrokken bij de opzet van de verkeersmarkt.
De verkeersmarkten worden mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers die werkzaam zijn voor bovengenoemde organisaties, de deelnemende scholen en financiële bijdragen van de provincie Fryslân en de gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Littenseradiel, Nijefurd, Wymbritseradiel, Wûnseradiel en Sneek.
In Sneek wordt de verkeersmarkt gehouden op woensdag 10 november voor de tweede klassen van het Marne College in Bolsward en voor leerlingen uit de tweede klas van het Bogerman, locatie Wommels. De locatie Koudum van het Bogerman houdt op donderdag 11 november voor de eerste keer een verkeersmarkt voor de leerlingen van de brugklassen en de tweede klassen. Het Magister Alvinus College aan de Almastraat houdt op maandag en dinsdag 15 en 16 november een verkeersmarkt voor de leerlingen van de tweede klassen. De leerlingen van de brugklassen van de G.S.G. Gaasterland te Balk kunnen woensdag 17 november een kijkje nemen op de verkeersmarkt en donderdag en vrijdag 18 en 19 november is er een verkeersmarkt voor de brugklassen van het Bogerman College aan de Hemdijk.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 3-11-2004