Partij van de Arbeid


Stafdienst Voorlichting telefoonnummer 070-3183040


Den Haag, 5 november 2004


Partij van de Arbeid in debat over kunst en cultuur


Maandag 8 november organiseert de PvdA een avond in het teken van kunst en debat, onder de naam Cultuurshock. Vanaf 20.00 uur zullen in het WerkteaterAmsterdam (Oostenburgergracht 75) diverse mensen uit de kunst- en cultuursector en uit de politiek met elkaar in debat gaan over kunst- en kunstbeleid in Nederland.


Een avond over hoe leuk het nog is om kunst te maken of kunst te beleven. Over het maatschappelijke en economische belang van kunst en cultuur en het geld dat we daarvoor over hebben. Hoe denkt kunstminnend en kunstmakend Nederland dat het cultuurbeleid het beste vormgegeven en gefinancierd kan worden?


Met o.a. Manon Uphoff (columniste), Hannah Belliot (wethouder Amsterdam), Rose (zangeres), John Leerdam (Tweede Kamer), Wilco Terwijn (stand-up comedian), Kirsten van Dissel (actrice), Gitta Luiten (Mondriaan Stichting), Dogtroep, Kees Weeda (Raad voor Cultuur), Saskia Noorman-den Uyl (Tweede Kamer), De Kazerne (dansgezelschap), Job Gosschalk (casting director), De Ateliers, Hester Macrander (kleinkunstenaar) en Jerney Kaagman (voorzitter BV Pop), De avond staat onder leiding van Hadassah de Boer.


Ook de cultuursector in Nederland ontsnapt niet aan bezuinigingen. Deze komen bovenop een reeks van regeringsmaatregelen, kostenstijgingen en teruglopende inkomsten die al op de begrotingen van kunstinstellingen drukte. De voorgenomen aanscherping van de WW-regels maakt het voor veel kunstenaars onmogelijk nog langer hun vak uit te oefenen. En zo staat kunst in Nederland behoorlijk onder druk. In november velt de tweede Kamer een oordeel over al die plannen. Voor veel podia, theaters, kunstenaars en opiniemakers aanleiding om zich aan te sluiten bij de Zuinig op Kunst actie. Voor de PvdA reden om kunst en politiek samen te brengen in deze avond vol debat, zang, spel en dans.


Voor informatie: Altie Blanken, 06 215 66 951 (Voorlichting PvdA)


Martijn Beckers, 96 229 48 656 (Kenniscentrum)


PvdA-voorlichting


Plein 2


Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


Tel 070 318 3025 / Fax 070 318 2800