Dienstenbond CNV

Geen landelijke acties CNV Dienstenbond bij VBA 05-11-2004

Aanstaande maandag 8 november zal FNV Bondgenoten om 19.00 uur een 24-uursstaking bij VBA beginnen. Deze duurt tot dinsdag 9 november 19.00 uur.

FNV Bondgenoten doet dit in het kader van de landelijke estafettestakingen tegen het kabinetsbeleid. CNV Dienstenbond kiest ervoor om niet met deze staking mee te doen. Wij zullen onze leden dan ook niet oproepen het werk neer te leggen.

CNV Dienstenbond heeft het standpunt dat er een aantal andere, voor VBA belangrijke onderwerpen, nog even voorrang hebben. Turbo en het Sociaal Plan dat daarbij afgesproken moet worden vraagt onze uiterste aandacht. Ook de CAO-onderhandelingen hebben prioriteit. Acties en stakingen tegen het kabinetsbeleid bij VBA vindt CNV Dienstenbond op dit moment dan ook niet gepast.

Vervolgens vindt CNV Dienstenbond dat nu er weer gesproken wordt tussen bonden en kabinet, de dialoog een kans moet krijgen. Op basis van argumenten moet men eerst tot een overeenstemming proberen te komen. Nu de gesprekken weer lopen op landelijk niveau, wordt dat eerst afgewacht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bestuurder Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl of per telefoon: (023)5670615