Gemeente Rotterdam

Nr. 46
5 november 2004

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 8 t/m 14 november 2004

Wethouder Hulman gastheer bij uitreiking Pendrecht Cultuurprijs Wethouder Hulman (o.m. Kunstzaken) is op maandag 8 november van 17.00 tot 19.00 uur gastheer in de Burgerzaal van het stadhuis bij de uitreiking van de Pendrecht Cultuurprijs 2004. De Stichting Pendrecht Fonds verzoekt jaarlijks een Rotterdamse persoonlijkheid te bepalen wie de prijs krijgt. De stichting heeft zichzelf tot doel gesteld kunst en cultuur te bevorderen in Rotterdam. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 3511)

Wethouder Janssens spreekt welkomstwoord officials EK Aerobics Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) spreek op woensdag 10 november om 12.15 uur op de Spido een welkomstwoord uit voor de officials, juryleden en bestuurders van de nationale en internationale aerobics bond die in Rotterdam zijn vanwege het Kähr European Aerobic Championship. Het kampioenschap wordt van 11 tot 14 november gehouden in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen. (Voor meer informatie: Bob Postma, tel. 013 - 58 21 825 of 06 423 06 421 of www.eac2004.org )

Wethouder Pastors bij oplevering 3000e MVE-woning
Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) is woensdag 10 november van 13.15 tot 14.15 uur aanwezig bij de oplevering van de 3000e Maatschappelijk Verantwoord Eigendom (MVE-woning) in de van Noordwijckstraat 322 in Overschie. Het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) heeft de afgelopen jaren 3000 huurwoningen verkocht volgens de MVE - constructie. De verkoopprijs daarvan is relatief laag, waardoor de woningen ook bereikbaar worden voor starters op de woningmarkt. Daarnaast biedt het WBR een onderhoudsgarantie. (Voor meer informatie: Communicatie Woningbedrijf Rotterdam, Sander van Lankveld, tel. 010 - 440 88 66)

Burgemeester Opstelten aanwezig bij herdenking 60 jaar razzia Rotterdam Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op woensdag 10 november om 13.30 uur aanwezig bij de herdenking 60 jaar razzia Rotterdam in het Feyenoord Stadion. Op die plek werden namelijk zestig jaar geleden op 10 november Rotterdamse jongemannen bijeen gebracht om vervolgens naar Duitsland te worden getransporteerd. Een bekende andere plaats waar datzelfde gebeurde was het stadhuis van Rotterdam. De burgemeester en de heer Jungheim van deelgemeente IJsselmonde spreken enkele woorden tijdens de sobere bijeenkomst. (voor meer informatie: Initiatiefnemer, de heer J.P.E. Folts, tel. 010 - 419 92 64)

Wethouder Geluk bij aftrap "Platform Geloof & Samenleving IJsselmonde" Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) is op woensdagavond 10 november om 20.00 uur in het gebouw van de VSO-school aan de Herenwaard 35 aanwezig bij de officiële aftrap van het Platform Geloof & Samenleving IJsselmonde. Het platform is opgericht met als doel om diverse geloofsgemeenschappen en de politiek met elkaar in gesprek te laten gaan over het veranderende IJsselmonde. (Voor meer informatie: Platform Geloof & Samenleving, Rob van Waarde, Tel. 010 - 419 88 04)

Burgemeester Opstelten reikt Anna Blamanprijs uit aan Anne Vegter Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op vrijdag 12 november om 15.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de Anna Blamanprijs uit aan de schrijfster Anne Vegter. Zij krijgt op voordracht van de jury deze prijs toegekend voor haar gehele oeuvre. Eens in de drie jaar wordt de prijs uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam en wil hiermee een bijdrage leveren aan de stimulering van literatuur in Rotterdam. Anne Vegter schrijft kinderboeken, gedichten, toneelteksten en verhalen. (Voor meer informatie: Externe Betrekkingen Stadhuis, Wil van Oosterhout, tel. 010 - 417 22 96)

Burgemeester Opstelten verwelkomt Sinterklaas op het Leuvehoofd Burgemeester mr. Ivo Opstelten verwelkomt zaterdag 13 november om 13.30 uur op het Leuvehoofd Sinterklaas. Sinterklaas komt met zijn Zwarte Pieten aan met het schip de Smaragd uit Spanje. De burgemeester begeleidt Sinterklaas naar het podium waar Joris Lutz de goedheiligman op feestelijke wijze zal verwelkomen. De goede Sint vertrekt om 14.00 uur met zijn gevolg via Boompjes, Schiedamsedijk, Schilderstraat, Schiedamsevest, Hartmansstraat Eendrachtsweg, Jongkindsraat, Wytemaweg naar Villa Zebra aan het Museumpark 30, om 14.45 uur opent de Sint samen met wethouder Stefan Hulman (o.m. Kunstzaken) de tentoonstelling '35 jaar kindertekeningen voor Sinterklaas'. Vervolgens vertrekt de stoet via Rochussenstraat, Breitnerstraat, Nieuwe Binnenweg, Bloemkwekerstraat, Eendrachtsplein, Van Oldenbarneveltstraat, Karel Doormanstraat, Aert van Nesstraat naar het Schouwburplein waar de goedheiligman om 16.00 uur wordt toegezongen door het kinderkoor Prettig Weekend en de Hermes House Band. (Voor meer informatie: Voorzitter Staatscomité Intocht Sint Nicolaas, Vinnie Bogaers, tel. 06 - 24 14 22 14 of Villa Zebra, Fred Watna, tel. 010 - 241 17 16)

Wethouder Van den Anker discussieert mee op conferentie Veiligheid, hoe doen we dat? Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) discussieert mee op zaterdag 13 november om 15.15 uur tijdens de inloopconferentie Veiligheid, hoe doen we dat?, in Off_Corso aan de Kruiskade 22. De gemeente Rotterdam werkt hard aan een veiliger Rotterdam, maar werken de bewoners wel voldoende mee? En krijgen zij wel voldoende de kans? Om antwoord op deze vragen te krijgen discussiëren Marianne van den Anker, burgemeester Opstelten en politiecommissaris Meijboom en nog vele andere over dit onderwerp. Er is ook een informatiemarkt met praktische informatie waarmee de bewoner in zijn eigen buurt aan de slag kan. (Voor meer informatie: Samenwerkende Bewonersorganisatie Rotterdam, Dieter Göller, tel. 010 - 240 00 97)

En verder.
ontvangt burgemeester Opstelten dinsdag 9 november om 11.00 uur in zijn kamer op het stadhuis uit handen van de heer Revers een foto van de St. Laurenskerk, gemaakt van de noordzijde. (Voor meer informatie: Externen Betrekkingen Stadhuis, Gert-Jan Weierink, tel. 010 - 417 36 75)

noot voor de redactie/