Stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht 08-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft op de Faustdreef twee mannen aangehouden voor het inbreken in een auto.

Getuigen belden omstreeks 22.05 uur naar de politie om te melden dat er door twee personen werd ingebroken in een geparkeerd voertuig aan de Faustdreef. Ter plaatse zagen de agenten geen verdachten. Getuigen gaven aan de politie de looprichting van de verdachten door. Op de Rubicondreef werden twee mannen 18 en 22 jaar beiden uit Utrecht - aangehouden. De mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bouwmaterialendief aangehouden

UTRECHT Op een bouwterrein aan de Melissekade heeft de politie zondagavond een jongen aangehouden voor het stelen van bouwmaterialen en het openbreken van containers.

Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat twee personen bezig waren om containers open te breken op een afgesloten bouwterrein. Ter plaatse zagen agenten twee mannen wegvluchten. De achtervolging werd ingezet, maar het tweetal wist uit het zicht van de agenten te blijven.

Het terrein werd door de politie afgezet in afwachting van een politiehond, die al snel één van de twee verdachten een 16-jarige jongen uit Vleuten had opgespoord. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. Op het terrein bleek dat er verschillende keten braakschade hadden. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.