Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 8 november 2004

* TWEETAL VOORGELEID VOOR BEROVING EN DIEFSTAL UIT WONING

ROTTERDAM - Met de aanhouding van twee zestienjarige jongens uit Rotterdam hebben politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster een beroving op een vijftienjarige jongen opgelost.
Dinsdagochtend 5 oktober omstreeks half twaalf werd de 15-jarige Rotterdammer op de Bloemfonteinstraat door twee knapen beroofd van zijn huissleutels en vervolgens gesommeerd om met het tweetal naar zijn woning te gaan. In de woning werd de Rotterdammer door één van de berovers vastgehouden, terwijl de andere de woning doorzocht. Met de buit, bestaande uit onder meer geld en sieraden, gingen de verdachten er vandoor. De twee Rotterdammers werden vorige week aangehouden en zijn inmiddels voorgeleid aan de Officier van Justitie.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Zondagmiddag stelde politiepersoneel van het district Zuid een onderzoek in een woning in de Bonaventurastraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 436 hennepplanten aangetroffen. De hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* BELHUIS OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zondagavond werd aan de Carnisselaan een belhuis overvallen. Omstreeks half tien kwamen twee mannen de winkel binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen, werd een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt. Met het geld verlieten de overvallers de belwinkel en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield zondagmiddag, naar aanleiding van klachten over te hoog gereden snelheden, op de Kanaalweg en Straatweg snelheidscontroles.
Op de Kanaalweg reden tussen twaalf en twee uur 193 van de in totaal 1296 passerende automobilisten harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80km/uur.
Op de Straatweg lapten tussen half drie en half vier 33 van de in totaal gecontroleerde autobestuurders de 50 km-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 73 km/uur.


* VERDACHTE BRANDSTICHTING MOSKEE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks vijf uur hield politiepersoneel van het district Rotterdam-West, na een intensief ingesteld onderzoek, een 24-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan. De man wordt verdacht van brandstichting bij een moskee op het Mevlanaplein, zondagmorgen rond kwart over zeven. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.