Politie Friesland

Openlijke geweldpleging

Fryslân 08-11-2004 - Exmorra: getuigenoproep openlijke geweldpleging

Getuigenoproep openlijke geweldpleging
Zondag heeft om 04.20 uur openlijke geweldpleging plaatsgevonden aan de Exmorrazijl. Zes jonge inwoners van Exmorra in de leeftijd van 15 tot en met 21 jaar en een 20-jarige inwoonster van Parrega zijn door twee nog onbekende daders geschopt en geslagen.
De zeven jongelui fietsten na een stapavond in Schraard richting Exmorra. Onderweg werden ze ingehaald door een grijze Aprilla scooter. Op de scooter zaten twee jongens die stopten en afstapten. De twee begonnen de groep zonder aanleiding te slaan en te schoppen. De daders gingen er daarna weer op de scooter vandoor. Een van de slachtoffers liep kneuzingen in het gezicht en borst op. Directe medische zorg was echter niet nodig. De groep fietsers voelde zich geïntimideerd. Ze gingen bij een nabijgelegen woning hulp vragen waar de politie gealarmeerd werd.
Het signalement van de daders is als volgt. Dader 1: rode pet met opdruk New York Yankees op de voorzijde, zwarte/grijze jas (soort Bomberjack), witte trui, ongeveer .70 m. lang, blank uiterlijk, gaf aan dat hij op kickboxen zat, hij bestuurde de scooter. Dader 2: brildragend, ongeveer 1.80 lang, blank uiterlijk, donderkleurig Nickelson jack. Beide droegen een zwarte integraalhelm.
De politie stelt een onderzoek in en moet nog enkele betrokkenen verhoren. Verder roept de politie getuigen op die iets van het voorval hebben gezien om zich via 0900 8844 te melden.