Politie Hollands Midden

Katwijk - Dode man aangespoeld Twee vissers werden vanmorgen maandag 8 november rond 05.30 uur onaangenaam verrast toen zij aan de vloedlijn op het strand tussen Katwijk en Noordwijk een dode man aantroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de aangespoelde man en de oorzaak van zijn overlijden.

Leiden - Voorbijgangers bieden hulp bij reanimatie Een 57-jarige man uit Voorschoten werd op zondag 7 november rond 14.30 uur op het fietspad langs de A4 in het gebied van Vlietlanden tijdens het hardlopen onwel. Reanimatie was geboden. Diverse omstanders/voorbijgangers boden daarbij hulp op welke wijze dan ook. Zo werd de weg voor de ambulance en politie geblokkeerd door paaltjes in het fietspad. Fietsers boden onmiddellijk hun fiets aan de hulpverleners voor hulpverlening aan de man. Een in de omgeving zijnde sleepdienst verwijderde de paaltjes waardoor de hulpverleningsvoertuigen bij de man konden komen om hem naar het LUMC te vervoeren. De traumahelikopter was inmiddels ook geland. Over de toestand van de man is niets bekend. De politie is zeer te spreken over de bijstand die ze van de omstanders/bezoekers kregen.

Leiden aanrijding met letsel

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november heeft rond 1.10 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Doctor Lelylaan in Leiden. Een 20-jarige automobilist uit Leiden reed met hoge snelheid over de Doctor Lelylaan toen hij in een bocht de macht over zijn stuur verloor. Hij raakte hierbij onder meer een lantaarnpaal. De automobilist liep lichte verwondingen aan zijn gezicht op. De bijrijder van de auto, een 24-jarige inwoner van Den Haag, hield aan het ongeluk verschoven ruggenwervels een ingeklapte long, en diverse interne bloedingen over. De verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in.

Leiden Brommer afgenomen

De politie doet onderzoek naar de diefstal van een brommer op zondag 7 november. Een 25-jarige fastfoodkoerier uit Leiden werd rond 17.00 uur op de Charlotte de Bourbonhof omringd door drie onbekende mannen. Eén van hen richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hem. De Leidenaar moest zijn brommer afstaan. Even later meende hij te zien dat zijn brommer in een portiek aan de Charlotte de Bourbonhof werd binnengereden. De politie heeft in dit portiek naar de brommer gezocht maar deze niet aangetroffen.

Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 7 november het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige Leidenaar. Agenten zagen hem rond 00.30 uur onnodig hard remmen op de kruising Levendaal/Zijlsingel/Hoge Rijndijk. Op de Zoeterwoudse Singel hebben ze hem staande gehouden De man bleek te hebben gedronken, zo wees de eerste blaastest uit. Toen vervolgens de ademanalyse mislukte, weigerde hij nogmaals mee te werken aan een ademanalyse. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd en hem bekeurd voor het niet tonen van het kentekenbewijs en onnodig geluid veroorzaken.

Voorschoten - Ongeval Een 17-jarige fietsster uit Voorschoten kwam op op zondag 7 november rond 04.40 uur op de Papelaan-West ten val op het moment dat zij een 18-jarige plaatsgenoot losliet. Zij werd door de jongen op zijn bromfiets voortgetrokken. De fietsster liep een hoofdwond op en raakte buiten bewustzijn. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis waar een hersenschudding werd geconstateerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn - Politie houdt verdachte van geweld aan De politie hield op zaterdag 6 november rond 16.40 uur nabij de Oudshoornseweg een 24-jarige man uit Leiden aan als verdachte van het mishandelen van drie vrouwen. De mishandeling gebeurde rond 16.30 uur op de Hooftstraat. De man pikte het klaarblijkelijk niet dat de vrouwen hem er op wezen dat hij met zijn auto tegen het verkeer in reed. Nadat hij eerst deed alsof hij met zijn auto inreed op 48-jarige vrouw uit Eindhoven, stapte hij uit en sloeg in op de vrouw en haar twee zussen. De vrouw uit Eindhoven liep daardoor aangezichtsletsel op. De man die tegen het verkeer in wegreed over de Van Eeghenstraat kon door de agenten nabij het politiebureau worden klemgereden en aangehouden. De verdachte wordt dinsdag 9 november bij justitie voorgeleid.

Alphen aan den Rijn Aanrijding met letsel

Op 7 november omstreeks 14.00 uur heeft op de Goudse Schouw in Alphen aan den Rijn een ongeval plaatsgevonden tussen een snorfiets en een personenwagen. De snorfiets, bestuurd door een 45-jarige inwoner van Alphen, reed rechtdoor op de Goudse Schouw toen hij werd aangereden door een 63-jarige automobilist uit dezelfde plaats die rechtsaf wilde slaan naar de Conradstraat. De bestuurder van de snorfiets heeft hierbij vermoedelijk het rode licht genegeerd. Hij liep hierbij een open beenbreuk op. De verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Aanrijding met letsel

In Alphen aan den Rijn heeft op zaterdag 6 november rond 16.40 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Een 55-jarige automobilist uit Hellevoetsluis verleende geen voorrang toen hij op de Noorderkeerkring rechtsaf wilde slaan naar de Azielaan aan een 79-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn. Beiden konden niet op tijd meer remmen. De fietser kwam hierbij ten val en is met lichte hoofdverwonding ter controle vervoerd naar het ziekenhuid. De verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in.

Moordrecht Politie houdt man aan na ongeval

De politie heeft zondag 7 november een 45-jarige man uit Gouda aangehouden nadat deze op de Parallelweg langs de Rijksweg A20 tegen een boom was aangereden. De man raakte eerst met de rechterkant van de auto een boom waardoor hij 180 graden draaide en aan dezelfde kant van de weg met de linkerkant van de auto tegen een boom aankwam. De blaastest gaf aan dat de Gouwenaar gedronken had. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor tegemoetkomend verkeer. Een getuige verklaarde echter dat er geen tegemoetkomend verkeer was. De man is overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis voor nader onderzoek. Vervolgens is er bloed afgenomen om het bloedalcoholgehalte vast te stellen.

Moordrecht Aanrijding met letsel

Op de Noord Ringdijk in Moordrecht heeft zaterdag 6 november omstreeks 16.38 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij drie auto's zijn betrokken. Een 48-jarige inwoner uit Bergschenhoek reed op de Noord Ringdijk in de richting van Waddinxveen toen hij door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloor. Hij belandde hierop op de andere weghelft waar hij frontaal botste op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 67-jarige man uit Boskoop. Een derde auto, bestuurd door een 53-jarige Moordrechter, reed achter de Boskoper en kon niet op tijd remmen. Hij kwam tot stilstand tegen de auto van het voertuig van de inwoner van Bergschenhoek. De Moordrechter kwam met alleen blikschade met de schrik vrij. De bestuurder van de eerste auto uit Bergschenhoek hield aan het ongeluk een gebroken sleutelbeen en oog- en nekletsel op. Zijn bijrijder, een 41-jarige man eveneens uit Bergschenhoek liep verwondingen aan knie en hoofd op. De bestuurder uit Boskoop hield heupklachten aan het ongeval over. Zijn bijrijder, een 63-jarige vrouw uit Boskoop, is met een gebroken borstbeen opgenomen in het ziekenhuis. De Noord Ringdijk is als gevolg van het ongeval enige tijd afgesloten geweest voor verkeer. De verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in.

Gouda Aanhouding verdachte mishandeling

De politie heeft zondag 7 november een 15-jarige jongen uit Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling van een 13-jarige jongen uit Gouda. Getuigen zagen de verdachte op de Noordhoef rond 14.45 uur de jongen in het gezicht schoppen. De politie heeft hem even later aan kunnen houden. Het slachtoffer heeft letsel aan het gezicht en mogelijk een hersenschudding. De politie hield naast de verdachte nog een andere jongen aan, maar deze bleek niets met de mishandeling te maken te hebben.

Gouda Aanhouding na vernieling

De politie heeft zaterdag 6 november een 16-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van vernieling van een brievenbus. De brievenbus ontplofte rond 23.30 uur door een lawinepijl. Getuigen belden de politie die op aangeven van getuigen de jongen aanhield.

Gouda - Politie bekeurt fietsers in winkelstraat De politie bekeurde op vrijdag 5 november 21 fietsers die tegen het verbod in reden in het winkelgebied Kleiweg, Sint Anthoniusstraat, Nieuwstraat en Korte Tiendeweg. De politie zal in het gebied blijven controleren.

Stolwijk Kop-staartaanrijding

Zaterdag 6 november vond er op de Provincialeweg N207 in de richting van Bergambacht een kop-staartaanrijding plaats tussen drie voertuigen. Een 29-jarige automobiliste uit Bergambacht remde af voor een zwaan. Een 64-jarige automobilist uit Stolwijk die daarachter reed remde eveneens af. Een 69-jarige automobilist uit Berkenwoude die achter de Stolwijker reed zag de anderen echter te laat waarna hij tegen de auto van de Berkewoudenaar botste. De Stolwijker werd met nekklachten naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht. De Berkenwoudenaar klaagde over pijn in de borst, en werd eveneens naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht.

---------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 8 november 2004

(

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326