Ingezonden persbericht


Avaya en CSS Telecom realiseren multimedia contact center voor TopTicketLine

Real-time toegangskaarten boeken via internet, telefoon, verkooppunten en partners

TER PUBLICATIE: 8 november 2004

Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatienetwerken en -diensten aan de zakelijke markt, en CSS Telecom hebben het call center en de back-office van TopTicketLine vervangen door een IP Multi Mediaal Customer Contact Center. Avaya Gold Partner CSS Telecom heeft het contact center in Amsterdam met 280 werkplekken ingericht. Met deze nieuwe omgeving kunnen klanten zelf kiezen op welke manier ze toegangskaarten voor voorstellingen boeken: via internet, telefoon, verkooppunten en partners, waaronder Nationale Theaterkassa en het Amsterdams Uitburo. Ook zien klanten op basis van de nieuwe oplossing direct of de gewenste kaarten beschikbaar zijn. De op IP-telefonie gebaseerde oplossing integreert alle kanalen voor real-time boekingen. De binnengekomen orders worden direct doorgevoerd in het reserveringssysteem. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf zijn klanten nog sneller en efficiënter van dienst kan zijn.

TopTicketLine is zeven dagen per week van 10.00 tot 22.00 uur bereikbaar. Telefonisch, via verkooppunten of internet verkopen 200 medewerkers jaarlijks zo'n 2,5 miljoen toegangskaarten voor musicals, theatervoorstellingen, ijsshows, sportevenementen, beurzen, attractieparken etcetera. Dit jaar start TopTicketLine ook met een pilot om het mogelijk te maken via sms en 'print at home' kaarten te kopen. Klanten kunnen dan thuis hun kaartje printen.

TopTicketLine profiteert met het nieuwe IP Contact Center onder andere van lagere telecommunicatiekosten. Daarnaast is het contact center dusdanig schaalbaar en flexibel, dat deze eenvoudig is uit te breiden met nieuwe werkplekken. De Avaya-oplossing biedt TopTicketLine verder centraal beheer, wat het beheer sterk vereenvoudigt. Daarnaast zijn door de plug-and-play-mogelijkheden van de telefoons bij interne verhuizingen geen herconfiguraties nodig.

Jasper Landsmeer, Manager ICT bij TopTicketLine: "Met de Avaya-omgeving, die is geïmplementeerd door CSS Telecom, beschikken we over mogelijkheden om het bestelproces verregaand te stroomlijnen. Klanten kunnen online of via de telefoon de beschikbaarheid van toegangskaarten opvragen en vervolgens direct bestellen. Dit gaat snel en eenvoudig, ongeacht de manier waarop klanten kaarten bestellen. We maken gebruik van een Avaya IP-geconvergeerde spraak- en dataomgeving, waardoor het beheer sterk is vereenvoudigd en de communicatiekosten lager zijn. Bovendien zijn de telefoons dusdanig gebruikersvriendelijk, dat we minder tijd kwijt zijn met bijvoorbeeld doorverbinden. Dit zorgt voor een aanzienlijke productiviteitsstijging en klanttevredenheid."

De activiteiten van TopTicketLine vragen om een continue beschikbaarheid van de contact center-omgeving. Deze wordt gegarandeerd door de krachtige combinatie van het Softix Reserveringssysteem, het Avaya MultiVantage IP-telephoniesysteem inclusief het multimediale Avaya Interaction Center, 300 telefoonlijnen van BT en de implementatie- en ondersteuningsdiensten van CSS Telecom. Daarnaast is het Multi Media Customer Contact Center voorzien van passieve en actieve Avaya-datanetwerkcomponenten.

# # #

Over Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van alle mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.