Provincie Overijssel

Voorlichtingsavond over busvervoer in Zwolle

Op 4 september 2005 kán er een nieuwe vervoerder voor de stadsdienst komen. Vanaf die datum gaat er een nieuwe contractperiode in het openbaar vervoer in. Wie de vervoerder gaat worden weten we pas na afloop van de Europese aanbestedingsprocedure. De nieuwe situatie levert een goed moment op om bestaande problemen in de stadsdienst (waar mogelijk) op te lossen en vooruit te lopen op enkele (nieuwbouw) ontwikkelingen in Zwolle.

De provincie, belast met deze aanbesteding, heeft daarom haar eisen en wensen over aangepaste routes, dienstregeling en kwaliteit opgeschreven in het programma van eisen. Het is afhankelijk van de nieuwe vervoerder hoe de routes precies gaan lopen, maar het stuk geeft wel de richting van de veranderingen aan. Het belangrijkste onderdeel daarvan is het realiseren van betere aansluitingen op het station. En verder het streven om de bussen overdag zoveel mogelijk kwartierdiensten te laten rijden.

De mogelijke veranderingen in het netwerk en de gestelde eisen en wensen aan de nieuwe vervoerder wil de provincie graag nader aan Zwolse busreizigers uitleggen. Daarnaast biedt de bijeenkomst de mogelijkheid om opmerkingen te maken en vragen te stellen. Indien u voorafgaand aan de bijeenkomst al meer informatie wenst over de vernieuwing in de stadsdienst dan kunt u die op dit gedeelte van de site vinden. Bij vragen kunt u ook bellen met de provincie op tel. 038-4251890. Tijdens de voorlichtingsavond van 16 november zal deze nadere informatie ook liggen.

De voorlichtingsavond is op 16 november van 19.30-21.30 op het provinciehuis te Zwolle.

© 2004 Provincie Overijssel