Politie Zuid-Holland-Zuid

07/11 Weekend District Hoeksche waard

07-11-2004 - Persberichten District III

TRAGISCH ONGEVAL; 2 DODEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
NUMANSDORP- Op de A29 ter hoogte van Numansdorp (hectometerpaal 19,7) vond op 6 november om 20.48 uur een ongeval plaats tussen drie autos. Een 33-jarige bestuurster uit Sommelsdijk en een 70-jarige vrouw uit Stellendam, die bij haar in de auto zat, kwamen hierbij om het leven. Het zijn een moeder en haar dochter. De auto waarin zij zaten kwam door onbekende reden in een sloot terecht net als een andere auto met
1 inzittende. Een andere auto met daarin 2 inzittenden kwam in de berm terecht. Deze drie personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij kwamen met de schrik vrij. Duikers van de brandweer boden ondersteuning er is in de sloot gezocht naar eventuele andere slachtoffers. Het verkeer ondervond hinder. Vanaf de Heinenoordtunnel tot aan de plaats van het ongeval stond het verkeer enige tijd stil. Het aanrijdende verkeer werd omgeleid. Enkele verkeersdeelnemers vonden het nodig signalen te negeren door toch door de rode kruizen te rijden. Deze automobilisten zijn allemaal opgeschreven. Het doorrijden op dat soort punten kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. De oorzaak van dit tragische ongeval is op dit moment nog niet bekend. De Regionale Verkeersondersteuning onderzoekt de sporen. Dit zal duurde tot ruim na middernacht. Ook worden alle betrokkenen gehoord. Er is slachtofferhulp aangeboden. De Politie Zuid-Holland-Zuid vraagt getuigen zich te melden wanneer zij iets gezien hebben zich te melden via 0900-8844( Lokaal tarief).

MAN AANGEHOUDEN
KINDERDIJK- Tijdens controle in een dansgelegenheid aan de Molenstraat zag de Politie Zuid-Holland-Zuid dat een 17-jarige man uit Papendrecht een 17-jarige man uit Nieuw-Lekkerland in zijn rug trapte en een klap op zijn achterhoofd gaf. De man uit Papendrecht is direct aangehouden. De man gedroeg zich al enige tijd bijzonder irritant. De verdachte weigerde iedere medewerking en wilde zijn naam niet opgeven. Dit gebeurde op 7 november rond 02.30 uur. De man is inmiddels voorgeleid en ingesloten.