Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht 08-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vrachtwagenchauffeur met veel teveel op

AMERSFOORT In de nacht van zondag 7 op maandag 8 november werd een vrachtwagenchauffeur aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 01.40 uur kreeg de politie de melding dat een vrachtwagen over de snelweg A28 zou rijden en daarbij gebruik zou maken van de gehele rijbaan. Politiemensen zagen de vrachtwagenchauffeur op de snelweg A28 rijden en zetten hem op de splitsing met de snelweg A1 aan de kant.

Hij bleek inderdaad beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 830 ug/l, bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heling

AMERSFOORT In de nacht van zondag 7 op maandag 8 november werd een man aangehouden op verdenking van heling.

Rond middernacht kreeg de politie de melding dat bij een adres aan de Magelhaenstraat een op slot staande fiets zou zijn gebracht en dat daarna enkele mannen waren weggelopen. Bij een onderzoek in de omgeving werden de mannen niet aangetroffen.

Bij een onderzoek op het adres troffen politiemensen in de box vijf fietsen en enkele autoradios aan. Deze zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. Bij een onderzoek in de woning bleek de verdachte, een 32-jarige man uit Amersfoort, zich op het balkon van zijn woning te hebben verstopt. Hij is aangehouden en in het politiebureau ingesloten.

Jongetje en vrouw mishandeld

AMERSFOORT Op zondag 7 november werden een jongetje en een vrouw door een man mishandeld.

Rond 17.20 uur zat een 54-jarige vrouw uit Leeuwarden in de trein van Zwolle naar Amersfoort. Zij hoorde en zag dat een man een 5-jarige jongetje uitfoeterde en hoorde even later gebons. Het jongetje bleek door de man met zijn hoofd tegen een wand te zijn geslagen. De Leeuwardense zei daar wat van en er ontstond een woordenwisseling met de man. Daarbij vloog de man haar aan en kneep haar keel dicht. De vrouw werd door haar dochter ontzet.

Even later kwam de conducteur en hij nam de verdachte, een 38-jarige man uit Den Haag, mee naar een ander gedeelte van de trein. De politie werd gewaarschuwd en de man werd op het station in Amersfoort aangehouden.

De verdachte bleek een familielid van het jongetje te zijn. De moeder, een 36-jarige vrouw uit Den Haag, was getuige van het bovenstaande en deed aangifte van mishandeling van haar zoontje. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Hennepkwekerij in aanbouw

AMERSFOORT Op zondag heeft de politie een nieuwe hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie op zondagmiddag een onderzoek in bij een loods aan de Soesterweg. Daarbij werd een hennepkwekerij aangetroffen, die was ingericht voor ongeveer achthonderd planten. Alleen was de kwekerij nog niet van planten voorzien.

In overleg met een Officier van Justitie werd de kwekerij ontmanteld en werd de apparatuur in beslag genomen. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

Man mishandeld

WOUDENBERG Op zondag 7 november deed een man aangifte van een mishandeling die zaterdag 6 november plaatsvond.

Rond 23.00 uur bevonden een 16-jarige uit Woudenberg en een vriend van hem zich in een woning aan de Witte de Withlaan. Zij hoorden enkele harde knallen en gingen buiten poolshoogte nemen. Zij stapten op hun fietsen en reden in de richting van het geluid. Zij zagen drie mannen staan. Kennelijk zonder enige aanleiding ging één van de mannen met een wapenstok achter de vriend van de Amersfoorter aan. Kort daarna kwam die man terug en werd de 16-jarige jongen door één van de drie mannen met een vuist in zijn gezicht geslagen. Hij kwam met zijn fiets ten val en werd vervolgens nog meerdere malen geschopt. Daarna wist de jongen op zijn fiets weg te komen.

Omdat hij veel pijn in zijn been hield, ging de 16-jarige jongen op zondag naar het ziekenhuis. Daar bleek zijn onderbeen te zijn gebroken. De politie stelt een onderzoek in naar deze openlijke geweldpleging in.

Auto kwijt, maar toch niet

HOOGLAND Op zondag 7 november werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 05.20 uur belde een 26-jarige man uit Amersfoort naar de politiemeldkamer. Hij vertelde op de Klapmuts te staan en zijn auto kwijt te zijn. Toen politiemensen onderweg waren, belde de Amersfoorter weer naar de politiemeldkamer. Hij meldde zijn auto te hebben gevonden en de politie was niet meer nodig. Daar de medewerker van de meldkamer het idee kreeg dat de automobilist mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Daarom gingen de politiemensen toch ter plaatse.

Toen zij op de Klapmuts reden, zagen zij dat de automobilist hen tegemoet kwam rijden. Hij werd gecontroleerd en bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de man 565 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.