Dienstenbond CNV

Akkoord tussen bonden en kabinet
08-11-2004

In de afgelopen maanden is onomstotelijk vast komen te staan dat de vakbeweging leeft. Alleen door de druk van de acties van de vakbeweging zijn we nu tot dit resultaat gekomen, aldus Doekle Terpstra na het afsluiten van het akkoord.

Ik ben trots op de acties die we hebben gevoerd, trots op alle mensen die daar aan hebben meegedaan. Alleen daardoor hebben wij nu dit sociaal akkoord kunnen afsluiten! Voor Terpstra is het duidelijk, niet hij of het kabinet, maar alle actievoerders hebben dit samen voor elkaar gekregen.

In het sociaal akkoord zijn afspraken gemaakt voor alle generaties. Op deze manier komt de door ons gewenste solidariteit tot uitdrukking, aldusTerpstra. Ik ben daarom ook tevreden met dit resultaat en ik kan onze leden recht in de ogen kijken wanneer ik dit resultaat met een positief advies aan ze voorleg. In de komende weken zullen zij via ledenraadplegingen, telefoon en internet hun reactie aan ons geven. Op basis van die reacties zal het Algemeen Bestuur van het CNV uiteindelijk
een besluit nemen over dit sociaal akkoord.