TNT Post Groep NV

Persbericht

LG hernieuwt contract met TNT Logistics in Italië

08 november 2004 - De Koreaanse elektronicagigant LG Electronics heeft zijn contract met TNT Logistics in Italië hernieuwd. TNT Logistics blijft voor een nieuwe periode van drie jaar als enige logistieke dienstverlener voor LG in Italië optreden. De activiteiten variëren van goederenontvangst, de verwerking en opslag, de ordervoorbereiding, de verzending tot aan het retourenbeheer voor het gehele assortiment van door LG Electronics gevoerde producten in Italië. Het gaat om hoogwaardige producten zoals witgoed (koelkasten en wasmachines), televisietoestellen, PCs, laptops, LCD-beeldschermen en mobiele telefoons

TNT Logistics Italy is sinds 2000 de enige logistieke partner van LG Electronics Italia.TNT Logistics zal twee opslagfaciliteiten toewijzen aan de LG-producten: Cortemaggiore en Maddaloni.

LG Electronics heeft in Italië te maken met een aanhoudend sterke groei. De geconsolideerde omzet bij voorbeeld is met 118% toegenomen ten opzichte van 2003. Om deze groei te kunnen realiseren heeft LG de samenwerking met TNT Logistics versterkt en het doel is om de toegevoegde waarde van de eigen logistieke dienstverlening voor de Italiaanse klanten verbeteren.

Gianfranco Sgro, Managing Director van TNT Logistics Italy, zei zeer tevreden te zijn met het contract. TNT Logistics stelt customer care centraal, en dit hernieuwde contract bewijst eens te meer dat onze klanten blij zijn met onze oplossingen, die hen helpen hun serviceniveau te verbeteren. Het bevestigt ook het leiderschap van TNT Logistics in het voldoen aan de logistieke behoeften van belangrijke bedrijven/of grote spelers in veeleisende markten zoals de consumentenelektronica.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ongeveer 163.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg EUR 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt