Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

November

De ministeriële bijeenkomsten zijn met hoofdletters aangegeven


1 november
Permanent Access to the Records of Science, Den Haag Het belang van onderzoek naar en de ontwikkeling van een infrastructuur voor permanente toegankelijkheid van elektronische wetenschappelijke publicaties, en de vorming van een Europese visie op het doel en de inhoud van deze te ontwikkelen infrastructuur. Deelnemers: Beleidsmakers en experts uit de bij het thema betrokken sectoren, te weten wetenschappelijke uitgevers, bibliotheken en archieven, de wetenschap en de ICT-sector
www.kb.nl/euconference/

7 t/m 9 november
Bijeenkomst Directeuren-generaal Hoger Onderwijs, Nijmegen De bijeenkomst van de directeuren-generaal voor hoger onderwijs wordt gepland als een interactieve bijeenkomst. Aan de deelnemers zal worden verzocht om van tevoren interessante thema's aan te dragen, die passen bij het motto van het Nederlands voorzitterschap op het terrein van onderwijs, cultuur en wetenschap: 'leren van elkaar'. Deelnemers: Directeuren-Generaal van de ministeries van Onderwijs van de EU-lidstaten, met name voor zover belast met de portefeuille hoger onderwijs en/of vanuit betrokkenheid met het Bologna-proces.

8 en 9 november
Bestrijding illegale handel in cultuurgoederen, Rotterdam De bescherming van cultuurgoederen leeft breed bij de lidstaten. Dit onderwerp vraagt veel aandacht vanwege de gevoeligheid en complexiteit. Doel is de toepassing van bestaande Europese regelgeving te verbeteren door het formuleren van concrete aanbevelingen op nationaal en communautair niveau.
Deelnemers: vertegenwoordigers van de Europese Commissie, van douane, politie en justitie en cultuurinspecties uit de lidstaten en externe deskundigen.
Meer info: Illegal traffic.pdf
Het Programma

15 en 16 november
ONDERWIJS, CULTUUR EN JEUGDRAAD, Brussel

18 en 19 november
OESO-conferentie 'Attracting, developing and retaining effective teachers' , Amsterdam
De conferentie, die in samenwerking met de OESO wordt georganiseerd, staat in het teken van de presentatie van het eindrapport van het OESO-project "Attracting, Developing and Retaining Effective Teachers".
Deelnemers: Onderzoekers en experts uit overheids- en onderzoeksinstellingen, inspecteurs.
www.minocw.nl/congres_ocw-oecd

18 t/m 20 november
Schools for European Citizenship, Leiden
Centraal staat de bijdrage van het (voortgezet) onderwijs aan de voorbereiding van leerlingen (12-19 jaar) op hun rol als Europees burger. Daarbij zal expliciet aandacht worden besteed aan het ELOS-project (Europa als Leeromgeving Op Scholen) dat tijdens het voorzitterschap van start gaat.
Deelnemers: Vertegenwoordigers van scholen uit alle EU-landen, nationale Socrates-agentschappen en coördinerende organisaties (betrokken bij nationale netwerken van 'Europese' scholen), alsmede andere experts. zie www.elos.europeesplatform.nl

18 t/m 24 november
European Leadership in e-science and grids, Den Haag Een serie van vijf pan-Europese evenementen rondom e-infrastructuur, gridtechnologie en e-Science:
18 november 2004 - workshop eIRG
19 november 2004 - besloten vergadering eIRG
22 november 2004 - Gezamenlijke bijeenkomst Pan-Europese gridprojecten 22-26 november 2004 - EGEE conferentie
22-24 november 2004 - DEISA conferentie
Deelnemers: Beleidsmakers en vertegenwoordigers van Europese regeringen, academici, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de high performance computing-wereld. In beperkte mate ook studenten en vertegenwoordigers van landen buiten de 25 Europese landen. zie www.arcade-eu.org

26 november
CONCURRENTIEKRACHTRAAD, Brussel

29 en 30 november
Bijeenkomst Onderwijscomité, Utrecht
Voorbereiding van het werkprogramma 2005.
Deelnemers: Vertegenwoordigers in het Onderwijscomité: hoogambtelijk en expert-niveau.
Documenten www.eu2004.nl
OCW en EU Het ministerie van OCW