Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 november 2004

Rijden onder invloed

Met 1.55 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Zondagavond 7 november om ongeveer 23.55 uur werd bij een 40 jr. automobilist uit Hengelo, tijdens een controle op de Beneluxlaan in zijn woonplaats, geconstateerd dat de 40 jr. te diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd hiervoor aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.55 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-138100)

Aanhouding belediging na rijden onder invloed

Automobilist wordt aangehouden ter zake rijden onder invloed en werkt daarna niet mee

Saasveld / Oldenzaal

Maandagmorgen 8 november omstreeks 02.40 uur werd op de Postweg in Saasveld een 51 jr. automobilist uit Oldenzaal gecontroleerd. Omdat het vermoeden bestond dat hij te veel had gedronken, werd hij hiervoor aangehouden en moest de 51 jr. mee voor de ademanalyse aan het bureau in Oldenzaal. In eerste instantie aan de Postweg in Saasveld en later aan het bureau in Oldenzaal beledigde en bedreigde hij de politiemensen. Toen hij, ook na een aantal waarschuwingen, hiermee door bleef gaan, werd de 51 jr. in opdracht van een hulp officier van justitie aangehouden ter zake belediging en bedreiging van politiemensen in functie en voor de rest van de nacht opgesloten.In de loop van maandagmorgen is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-138111/138112)

Derde verdachte overval aangehouden

Derde verdachte meldt zich bij politie na gewapende overval

Oldenzaal / Deventer

Zondagavond 7 november werd door de politie uit Deventer naar de politie Twente gebeld met de mededeling dat zich aan het bureau in Deventer een 17 jr. jongen uit die plaats had gemeld. Al snel werd duidelijk dat het hier ging om de 3e verdachte die nog kon worden aangehouden naar aanleiding van een gewapende overval die in de nacht van zaterdag op zondag had plaatsgevonden aan de Wilhelminastraat in Oldenzaal. Twee andere verdachten waren diezelfde nacht reeds aangehouden en later in verzekering gesteld. De 17 jr. is zondagavond vanuit Deventer opgehaald en in Twente voor verder onderzoek opgesloten. Hieronder staat het persbericht van het afgelopen weekend nogmaals, en nu cursief, afgedrukt. Gesteld moet worden dat de leeftijden in het eerste bericht niet kloppen, het gaat om verdachten van 23, 20 en nu dus 17. Dus allemaal een jaar jonger dan in het bericht van zondag de 7e. (04-137842)

Aanhouding na poging tot diefstal met geweld

De politie Twente heeft op 7 november rond 00.40 uur twee van de drie verdachten aangehouden die een gewapende overval wilden plegen bij een pinautomaat aan de Wilhelminastraat in Oldenzaal.

Oldenzaal

Een 27 jarige vrouw uit Oldenzaal wilde bij een pinautomaat aan de Wilhelminastraat geld pinnen. Op dat moment werd ze door twee verdachten met een vuurwapen bedreigd om 500 Euro te pinnen. Omdat de vrouw bij een pinautomaat van een andere bank aan het pinnen was kon ze niet voor de tweede keer pinnen. Daarop gingen de mannen, zonder het pasje en het gepinde bedrag van 50 Euro mee te nemen, ervandoor. De politie traceerde vervolgens de drie verdachten aan de Steenstraat. Twee van de drie verdachten zijn daarbij aangehouden. Het gaat om 24 jarige man en zijn 21 jarige vriendin uit Oldenzaal. Een 18 jarige broertje van de 24 jarige wist te ontkomen en is nog voortvluchtig. De aangehouden verdachten zijn ingesloten.

Aanhoudingen na vernielen telefooncel

Twee personen aangehouden na opblazen van telefooncel met vuurwerkbom

Hengelo

Zondagavond 7 november om ongeveer 22.25 uur werd door een getuige gemeld dat gezien was dat door de inzittenden van een auto met behulp van vuurwerk een telefooncel was opgeblazen op de hoek van de Merodestraat en de Achterbergstraat in Hengelo. Het kenteken van de auto was door de getuige genoteerd en doorgegeven. Bleek inderdaad dat de telefooncel behoorlijke schade had opgelopen en na onderzoek van de technische recherche werd duidelijk dat er vermoedelijk gebruik is gemaakt van een zelf gemaakte vuurwerkbom. Direct zijn de politiemensen naar de woning van de te naamgestelde van het genoteerde kenteken gegaan en daar werd buiten de auto en binnen de twee personen aangetroffen. Aangehouden zijn een 25 jr. en een 18 jr., beiden afkomstig uit Hengelo. Aan het bureau zijn ze voor verder onderzoek opgesloten en in de loop van maandag de 8e in verzekering gesteld. (04-138092)

Aanhouding na diefstal

Man aangehouden met hulp van oplettende getuige, na plegen diefstal vanaf bouwterrein

Almelo

Zondagavond 7 november om ongeveer 20.45 uur werd door een oplettende getuige doorgegeven dat er op dat moment door een man een stroomverdeelkast werd gestolen vanaf een bouwterrein aan de Tuinstraat in Almelo en dat deze persoon met de kast was weggefietst. Op het moment dat de politiemensen onderweg waren, gaf dezelfde getuige door dat die man opnieuw op de bouwplaats was en nogmaals probeerde een verdeelkast mee te nemen. De getuige had de man op dat moment aangesproken, die er op zijn fiets vandoor ging. Samen met de getuige werd de omgeving afgezocht en op de Korte Prinsenstraat werd de man op zijn fiets aangetroffen en aangehouden. Hierop is hij voor verder onderzoek onderdak verleend aan het bureau. Namens het bouwbedrijf uit Rijssen zal aangifte gedaan worden. (04-138061)

Aanhouding na bedreiging, vernieling en mishandeling

Man aangehouden na plegen van vernieling en het bedreigen en mishandelen van zijn ex-vriendin

Enschede

Werd vanuit een woning aan de Bruggenmorsweg in Enschede gemeld dat er problemen waren met een ex vriend van de 32 jr. bewoonster. Bleek dat de ex ondertussen de woning had verlaten, alleen niet nadat hij enkele vernielingen in de woonkamer had aangericht en de 32 jr. bewoonster had bedreigd en mishandeld. Zij deed hiervan aangifte, waarop in zijn woning de ex-vriend, een 30 jr. Enschedeer, werd aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek is opgesloten. In de loop van maandag de 8e november is de 30 jr. in verzekering gesteld. (04-138102)

Stalker aangehouden

Man aangehouden na stalking, mishandeling en bedreiging van zijn ex-vrouw

Enschede

Zondagavond 7 november om ongeveer 22.10 uur werd een 44 jr. Enschedeer aangehouden als verdacht van stalking, bedreiging en mishandeling van zijn ex-vrouw. De aanhouding vond plaats in opdracht van de officier van justitie, dit naar aanleiding van een op 23 augustus jl. door een 37 jr. Enschedese, de ex van de 44 jr., gedane aangifte van stalking, mishandeling en bedreiging. De 44 jr. is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. (04-104621)

Aanhouding na belediging

Man scheldt politiemensen uit na afloop van Twente - Groningen

Enschede

Zondagmiddag 7 november om ongeveer 16.25 uur vond een 39 jr. Enschedeer het nodig om op de Auke Vleerstraat in Enschede de daar aanwezige politiemensen te beledigen en tegen hen de middelvinger op te steken. De politiemensen stonden aan de Auke Vleerstraat om na afloop van de voetbalwedstrijd FC Twente - Groningen een en ander in de gaten te houden. De 39 jr. fietste langs de politiemensen en ten overstaan van veel toeschouwers uitte hij zijn beledigingen. Wellicht dacht deze man dat de politiemensen er iets aan konden doen dat Twente had verloren. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar de officier van justitie hem een boete op heeft gelegd van 300 euro. Hierna is hij weer heengezonden. (04-138025)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --