Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht 08-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Gestolen auto

ZEIST Op zondag 7 november werd een gestolen auto aangetroffen en kort daarna werden drie verdachten aangehouden.

Rond 15.40 uur werd door een 63-jarige man uit Zeist bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van een auto. De auto was op die zondag op de Couwenhoven gestolen.

Rond 15.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Weteringelaan een auto van de weg was geraakt en dat de vijf inzittenden er vandoor zouden zijn gegaan. Ter plaatse bleek het om de gestolen auto te gaan.

De politie stelde aan de hand van het signalementen van de weggelopen verdachten een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werden op de Leeuweriklaan drie verdachten, jongens van 14, 15 en 17 jaar uit Zeist, aangehouden. Zij voldeden aan het signalement en werden overgebracht naar het politiebureau.

Bij het onderzoek kon niet worden vastgesteld dat het drietal bij de zaak betrokken was en zij werden vervolgens in vrijheid gesteld. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Overlast leidt tot mishandeling

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november werd een man door zijn buurman mishandeld.

Rond 01.00 uur klaagde een 29-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg bij zijn 22-jarige buurman over diens continu jankende jonge hond. De 22-jarige man werd daarop kwaad, maar werd door zijn vriendin in toom gehouden, waarna de 29-jarige wegging.

Ongeveer een half uur later kwam de 22-jarige man naar de 29-jarige man toe en sloeg hem meerdere malen in het gezicht, waarbij het slachtoffer ten val kwam. Enkele buurmannen kwamen tussenbeiden en de politie werd gewaarschuwd.

De verdachte is door politiemensen aangehouden en voor verhoor in het politiebureau ingesloten. Het slachtoffer liep door de mishandeling diverse verwondingen in zijn gezicht op. Hij deed aangifte van mishandeling.