Politie Drenthe

Maandagmorgen

Hoogeveen 08-11-2004

Spookrijder veroorzaakt aanrijding
SPIER Een nog onbekende automobilist veroorzaakte zondagmiddag tegen 15.00 uur als spookrijder een ongeval op de A-28 ter hoogte van Spier. Een 27 jr. automobilist uit Nunspeet reed in de richting Hoogeveen. Toen hij een voor hem rijdende personenauto wilde inhalen zag hij plotseling de koplampen van een tegemoet komende auto opduiken. Bij het remmen en uitwijken verloor de man de macht over het stuur. Via de rechterberm belandde de auto weer in de linkerberm en vloog over de kop. De bestuurder raakte daarbij licht gewond en werd even later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De spookrijder is waarschijnlijk gekeerd en verdween zonder zich bekend te maken.
De politie in Beilen stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met getuigen waaronder de bestuurder van de ingehaalde auto.

Politie houdt dronken vrachtwagenchauffeur aan
ZUIDWOLDE Op de A-28 ter hoogte van Zuidwolde hield de politie zondagavond een Zweedse vrachtwagenchauffeur aan die met een alcoholgehalte van 1,5 promille achter het stuur zat. De man kreeg van Justitie direct een geldboete opgelegd van 800,- en een rijverbod van 7 uur.

Geen voorrang
HOOGEVEEN Door een voorrangsfout botsten zondagavond op de kruising van de Van Limburg Stirumstraat met de Nicolaas Beetststraat en Van Goghlaan in Hoogeveen twee autos op elkaar. Een 20 jr. vrouw uit Oudenbosch raakte daarbij gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De vrouw zat als passagier achter in een auto die werd bestuurd door een 19 jr. vrouw uit het Duitse Neumark Sankt Veit. Deze vrouw verleende geen voorrang aan een 32 jr. automobilist uit Hoogeveen. De gewond geraakte vrouw droeg geen autogordel. Beide autos moesten i.v.m. forse schade worden afgesleept.

Politie houdt man aan wegens mishandeling
ERICA Op de Ericasestraat in Erica hield de politie zondagavond een 60 jr. man uit die plaats aan op verdenking van mishandeling. De man fietste over het fietspad en kwam in botsing met iemand uit een groep jongeren. De groep liep op het fietspad. Toen er uit de groep allerlei verwensingen werden gemaakt richting de man, stapte hij van zijn fiets en gaf hij een 17 jr. jongen uit Erica een klap in het gezicht. De man werd vastgehouden door de groep in afwachting van de inmiddels gewaarschuwde politie. Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. De geslagen jongen deed aangifte.

Aangehouden op verdenking van huiselijk geweld
MEPPEL De politie hield zondagmiddag een 34 jr. man uit Meppel aan op verdenking van het bedreigen van zijn vriendin waar hij mee samenwoont. De afhandeling van deze zaak zal gebeuren volgens het protocol Huiselijk geweld.

Politie en jachtopzichter controleren op naleving Flora en Faunawet GIETEN Tijdens een controle door de politie en een jachtopzichter in het Drouwenerzand, de boswachterij Gieten/Borger, de Gasterseduinen en het Hunzedal zijn zondag twee eigenaars van loslopende honden bekeurd. Andere overtredingen werden niet geconstateerd.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur.
Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.