---

Nieuwsberichten
---

foto: de boordhelikopter van Hr.Ms. Willem van de Zaan hangt boven de speedboot (Koninklijke Marine)

Van der Zaan vangt 1300 kilo cocaïne in de West

8-11-2004 10:49:00

Het stationsschip van de Koninklijke Marine in het Caraïbisch gebied, Hr.Ms. Willem van der Zaan, heeft vrijdag (5 november) ongeveer 1300 kilo cocaïne onderschept. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met een maritiem patrouillevliegtuig en de eigen boordhelikopter. De partij heeft een straatwaarde van 65 miljoen euro.

Het patrouillevliegtuig zag vrijdagochtend in het westelijk gedeelte van de Caribische Zee een verdachte speedboot. Bij aankomst van de Willem van der Zaan bleek de verdachte boot alle drugs over boord te hebben gezet. De balen werden later uit het water gevist. Na onderzoek bleken deze gezamenlijk ruim 1300 kg cocaïne te bevatten. De Colombiaanse opvarenden zijn gearresteerd.

Deze actie vond plaats onder de vlag van de internationale drugsbestrijdingsorganisatie Joint Inter Agency Task Force South (JIATFS) uit Key West, Florida. Commandeur Sijtsma, Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied, is commandant van een van de taakgroepen in deze organisatie.

In samenwerking met de Amerikaanse collegas van JIATFS wordt de zaak verder afgehandeld (foto's: KM Curacao). foto: de totale vangst had een straatwaarde van 65 miljoen euro (KM Curacao)

Nieuws Nieuwsberichten