Gemeente Tilburg

8-11-2004
Gemeente gaat in gesprek met de stad

Het gemeentebestuur start dit najaar met de voorbereidingen voor het cultuurbeleid vanaf 2005. Over de uitgangspunten voor dit beleid wordt in januari 2005 met de gemeenteraad gesproken. Essentieel onderdeel van de procedure is dat het culturele veld uitgenodigd wordt om te reageren op de uitgangspunten.

Zo zullen verschillende discussiepanels uit het culturele veld, bestaande uit 'cultuurmakers' en instellingen geraadpleegd worden en zal in februari een stadsdebat gehouden worden over de nieuwe cultuurnota. Naar verwachting zullen de komende maanden ook door anderen in de stad discussies georganiseerd worden over (thema's van) de nieuwe cultuurnota.

Korte termijn
Vooruitlopend op het nieuw vast te stellen beleid neemt het gemeentebestuur al wel besluiten. Dat was bijvoorbeeld het geval met betrekking tot aankoop van theater de Vorst. Ook neemt het college binnenkort een beslissing of het uit strategische overwegingen het Duvelhok zal aankopen. Om zo snel mogelijk met een nieuwe exploitant van de Vorst in zee te kunnen gaan zal het college bij de begroting aan de gemeenteraad voorstellen om de eerder voor de Vorst gereserveerde middelen daarvoor te besteden. Het college wil zoveel als het kan de besluiten met betrekking tot de TKS verbinden aan de discussies voor de nieuwe cultuurnota. Een aantal zaken is momenteel nog in onderzoek. Mocht eerdere besluitvorming nodig zijn, omdat anders te grote gaten vallen in het cultuuraanbod, dan zal het college apart daarover een voorstel doen dat wel in lijn moet zijn met de definitieve kaders van de nieuwe cultuurnota.