Gemeente Son en Breugel


Oversteek over de Planetenlaan verdwijnt

Binnenkort verdwijnt de voetgangersoversteek van de Planetenlaan in Breugel, ter hoogte van de slagerij. Naar aanleiding van een ernstig ongeluk op 27 maart jongstleden ter hoogte van deze locatie, is de verkeerssituatie nader bestudeerd. Het college van burgemeester en wethouders besloot, omwille van de verkeersveiligheid, het oversteken van de Planetenlaan op die locatie fysiek onmogelijk te maken.

Bij de weg tussen de rotonde Piet Heinlaan Planetenlaan en de aansluiting van de Nijnselseweg op de Planetenlaan was er een oversteekmogelijkheid over de hoofdrijbaan van de Planetenlaan. Dit pad was voor voetgangers een verbinding tussen de noordelijke en zuidelijke parallelweg van de Planetenlaan. Verdere verkeersslachtoffers kunnen het beste voorkomen worden door het oversteken van de Planetenlaan ter hoogte van de slagerij fysiek onmogelijk te maken. Zo concludeert het college van burgemeester en wethouders.

De gemeente zal daarom de duiker tussen de noordelijke parallelweg en de hoofdrijbaan van de Planetenlaan verwijderen. De sloot aan de noordzijde van de hoofdrijbaan van de Planetenlaan zal voortaan als een barrière dienen. Om toch de noordelijke parallelweg van de Planetenlaan te kunnen bereiken vanuit het dorp Breugel, zal gebruik gemaakt moeten worden van de aansluiting van de noordelijke parallelweg op de Planetenlaan ter hoogte van de Nijnselseweg.

Wethouder Bergmans, Portefeuillehouder verkeer, geeft een toelichting: "Bij een dergelijk besluit heb je als college van B&W een afweging te maken tussen het gevaar van nog meer ongelukken, de bereikbaarheid en de hoge kosten van een veiligere oversteek. Bij die afweging heeft het voorkomen van ongelukken de hoogste aandacht gekregen. Met als resultaat het opheffen van de oversteek. Niemand kan het voor zijn verantwoording nemen dat er nog een keer zoiets gebeurt."