AutoRai

8-11-2004

John Cooper Works tuningkit geeft MINI Cooper S 210 pk

Volle kracht vooruit! John Cooper Works, de tuner uit East Preston, West Sussex, heeft een tuningkit ontwikkeld die de MINI Cooper S tot een van de krachtigste en snelste MINIs aller tijden maakt.

John Cooper Works en de MINI dealerorganisatie verzorgen verkoop, service en garantie. De kit is bedoeld voor de modellen MINI Cooper S en MINI Cooper S Cabrio.

Met een John Cooper Works tuningkit accelereert de MINI Cooper S binnen 6.6 seconden naar de 100. Topsnelheid: 230 km/h. De John Cooper Works tuningkit voor de MINI Cooper S is een nieuw hoogtepunt in de roemruchte historie van MINI fabriekstuning. De 210 pk/154 kW bij 6.950 1/min maken de MINI Cooper S tot een sportwagen die de meeste andere automobielen het nakijken geeft. Dat wordt dus oppassen geblazen, want achter het vertrouwde front van een MINI kan dus altijd een door John Cooper Works getunede MINI schuilgaan. Dan komt er 245 Nm bij 4.500 1/min langs met een souplesse van 80 naar 100 km/h in 5,4 sec in IV. Zo'n MINI verdwijnt dus even snel achter de horizon als hij in je spiegels kwam opduiken ... Vanuit stilstand accelereert de MINI Cooper S John Cooper Works in 6.6 sec naar 100 km/h. De topsnelheid is 230 km/h.

De voor MINI zo kenmerkende constructie, maximale wielbasis, maximale spoorbreedte en een optimale gewichtsverdeling vormen de basis voor de letterlijk onnavolgbare wegligging van de kleine Brit. En het ver bovengemiddelde motorvermogen, dat John Cooper Works in de MINI Cooper S losmaakt, zet de puntjes op de i.