Politie Zuid-Holland-Zuid

08/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

08-11-2004 - Persberichten District II

MOTORRIJDER ONDERUIT
GORINCHEM- Op de rijksweg A-15 (noordbaan) is op zondagmiddag 7 november een 33-jarige man uit Katwijk (Zuid-Holland) met zijn motor onderuit gegaan. De man nam de afrit Schelluinen en verloor in de bocht de macht over het stuur. Vervolgens botste hij tegen de vangrail en een verkeersbord. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn rechterarm naar het ziekenhuis gebracht.

JONGEN AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT-De politie heeft op zondag 7 november een 16-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden. De politie had melding gekregen dat er aan de A. Anemastraat vuurwerk werd afgestoken. Toen ze hier aankwamen, troffen de agenten drie jongens aan. Bij de 16-jarige jongen werden vijf strijkers en een doosje met vermoedelijk XTC pillen aangetroffen. Hierop is de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het vuurwerk en de pillen zijn in beslag genomen. Er is proces verbaal opgemaakt.

INSLUIPER
GORINCHEM- Een onbekende man is op zondagavond 7 november een woning aan het Heerenlaantje binnen geslopen. De 72-jarige bewoner hoorde omstreeks 23.00 uur gerommel aan de voordeur. Een ruitje van de voordeur werd ingeslagen en vervolgens hoorde de bewoner iemand de trap op lopen. De insluiper heeft de bewoner met een telefoon op het hoofd geslagen. Vervolgens is de insluiper weggerend. Het slachtoffer heeft hierdoor een wond aan zijn hoofd opgelopen. Het slachtoffer heeft aangifte van diefstal met geweld gedaan.

DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN
GORINCHEM - Eind oktober zijn vijf verdachten aangehouden op verdenking van bezit en handel in verdovende middelen. Het gaat om vier mannen in de leeftijd van 15 tot 38 jaar en een vrouw van 18 jaar, allen uit Gorinchem. De hoofdverdachte in deze zaak, een man van 28 jaar, werd tevens verdacht van wapenbezit en werd om die reden door leden van het arrestatieteam gearresteerd.

De vijf werden aangehouden naar aanleiding van een onderzoek van de recherche. Tegelijkertijd werd ook een vijftal huiszoekingen gedaan. Tijdens deze huiszoekingen werden op twee locaties een grote hoeveelheid drugs (cocaïne en xtc-pillen) en twee wapens aangetroffen. De mannen legden (gedeeltelijke) bekentenissen af, de vrouw niet. De hoofdverdachte zit inmiddels in bewaring tot de zitting die vermoedelijk begin februari 2005 plaats zal vinden. De 15-jarige en de 27-jarige mannen zijn na 10 dagen voorlopige hechtenis in voorlopige vrijheid gesteld, in afwachting van de afhandeling van de strafzaak. De 38-jarige man en de 18-jarige vrouw zijn na drie dagen weer op vrije
voeten gesteld.

INBREKERSGEREEDSCHAP: DRIE AANHOUDINGEN
PAPENDRECHT- Tijdens een controle hebben agenten in de nacht van zondag op maandag 8 november drie mannen aangehouden. De mannen reden met hun auto over de Vrijheer van Eslaan. Toen de agenten hen controleerde, troffen zij inbrekersgereedschap aan. Ook werd een scanner gevonden. Vervolgens zijn de mannen van 19, 20 en 22 jaar, allen afkomstig uit Dordrecht aangehouden. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.