Politie Zuid-Holland-Zuid

08/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-11-2004 - Persberichten District I

GEWAPENDE OVERVAL: GETUIGENOPROEP
ZWIJNDRECHT- Een hotel aan de P. Zeemanstraat is op zondagavond 7 november overvallen. Omstreeks 23.45 uur ging de bel. Een werknemer van het hotel opende de deur. Drie mannen met bivakmutsen drongen het hotel binnen. Zes werknemers die nog in het hotel aanwezig waren, moesten op de grond gaan liggen. Dit gebeurde onder dwang van een vuurwapen. De mannen vroegen om geld. Een van de medewerkers moest de kluis openen. Vervolgens zijn de mannen er met een onbekende hoeveelheid geld vandoor gegaan. De politie is naar aanleiding van deze overval een buurtonderzoek gestart.

Getuigen die meer informatie hebben met betrekking tot deze overval of iets gehoord of gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

AANHOUDING NA ACHTERVOLGING
DORDRECHT- Een 35-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zondag op maandag 8 november door de politie aangehouden. Agenten die op de Burgemeester de Raadtsingel waren, hoorden hier een auto met piepende banden wegrijden. Een van de agenten gaf een stopteken maar dit negeerde de bestuurder van de auto.De auto reed weg in de richting van de Toelonselaan. De agenten zijn de auto vervolgens achterna gereden en achtervolgd tot aan de Vondelstraat. Hier stopte de auto. De 35-jarige bestuurder werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau moest de verdachte blazen. Uit de ademanalyse bleke dat de man behoorlijk wat alcohol op had. De verdachte is ingesloten.

TWEE MINDERJARIGEN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- De politie heeft op zondag 7 november een 13-jarige en een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden aan de Willem van Oranjelaan. De jongens werden aangetroffen op een bruggetje in het park. Ze had een brandblusapparaat bij zich en spoten poeder op het gras en in het water. Later bleek dat de jongens ook een deur van het gemeentehuis en twee monumenten hadden bespoten. De politie heeft de minderjarigen verdachten meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De twee zijn doorverwezen naar bureau HALT.