Politie Amsterdam-Amstelland

Overvaller verliest buit
8-11-2004. Vrijdagavond rond halfzeven werd een slijterij aan de Molukkenstraat overvallen door een gewapende man. Een medewerker wilde de dagopbrengst in een kluis doen. Plotseling stond er een gemaskerde man voor hem, die hem bedreigde met een mes en geld eiste.

Nadat de overvaller een plastic tas had gevuld met geld verliet hij de zaak. Toen hij zich rennend uit de voeten wilde maken, liet hij de tas vallen. De werknemer raapte deze snel van de straat, sloot zich op in zijn winkel en belde het alarmnummer.

---
Agent schiet belager in been
8-11-2004. Zondagmiddag rond vijf uur raakte een 49-jarige man gewond toen hij door een politiekogel in zijn been werd geraakt. Hij reed in een personenauto in op een agent die bemiddelde in een huiselijke twist.
De agent kon net op tijd wegspringen en schoot op zijn belager. Die werd geraakt in zijn been en moest voor behandeling naar een ziekenhuis. De agent bleef ongedeerd. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De rijksrecherche onderzoekt de zaak. Hond bijt 9-jarig jongetje
8-11-2004. Zondagmiddag rond vijf uur rukten hulpverleningsdiensten uit nadat een 9-jarig jongetje zonder aanleiding werd gebeten door een hond. Het kind moest door ambulancepersoneel aan meerdere bijtwonden aan armen, benen en buik behandeld.
De eigenaar van de hond heeft afstand gedaan van het dier. Een dierenarts heeft de hond laten inslapen.

---
Man geschept in Wibautstraat
8-11-2004. Vrijdagmiddag omstreeks halfvijf raakte een 44-jarige man zwaargewond nadat hij werd geschept door een auto in de Wibautstraat. Volgens omstanders liep de man ineens de weg op. Hij is in kritieke toestand in een Amsterdams ziekenhuis opgenomen. Het is onduidelijk waarom de man de drukke weg opliep.
Toeristen lopen onder tram
8-11-2004. Vrijdagmiddag rond halfzes rukten diverse hulpverleningsdiensten uit nadat een man en een vrouw door tramlijn 2 waren aangereden. De brandweer moest de twee, die bekneld waren, te bevrijden. Het bleek te gaan om een 32-jarige man en 34-jarige vrouw met de Ierse nationaliteit.
Lees verder...
Verhuizers ernstig gewond na val
8-11-2004. Zaterdagmiddag rond halftwee raakten twee medewerkers van een verhuisbedrijf zwaargewond toen de bouwlift waarmee zij aan het werk was door een onbekende oorzaak instortte.

De mannen die rond de 30 zijn, maakten een val van ongeveer zes meter en kwamen op de bouwlift terecht. Een van hen raakte zwaargewond aan zijn been. De ander raakte zwaargewond aan zijn borst. Beide slachtoffers verkeren niet in levensgevaar. De arbeidsinspectie doet onderzoek in deze zaak.