Ingezonden persbericht


Persbericht

"Europees Talenlabel" voor euregionaal schoolproject

Samenwerking van Valuascollege in Venlo en Gesamtschule Kaiserplatz in Krefeld wint landelijke taalprijs

Venlo/Krefeld, 8 november 2004. Het Valuascollege in Venlo heeft het Europees Talenlabel, de landelijke prijs voor vernieuwende taalprojecten, in de wacht gesleept. De school krijgt de prijs voor haar INTERREG-project met de Gesamtschule Kaiserplatz (Krefeld) in de euregio rijn-maas-noord.

Aan de wedstrijd die door de Werkgroep Levende Talen was uitgeschreven, namen honderden scholen deel. Het Valuas werd zaterdag in de Hogeschool Domstad in Utrecht door een jury onder leiding van onderwijsminister Maria van der Hoeven tot winnaar uitgeroepen. Aan de prijs is een geldbedrag van 2000 euro gekoppeld. Daarnaast krijgt de school het recht voortaan het Europese logo in haar correspondentie te voeren. P.van Gassel, projectleider internationalisering van het Valuascollege, is blij met de onderscheiding. Een nieuw bewijs, zegt Van Gassel, dat we op de goede weg zijn.

In het INTERREG-project werken het Valuascollege en de Gesamtschule Kaiserplatz in Krefeld sinds 2002 samen. Leerlingen van beide onderwijsinstellingen treffen elkaar regelmatig op school en tijdens excursies. Leerlingen tweetalig Duits van het Valuas lopen in het vierde jaar een week stage in een Duits bedrijf of instelling. Duitsers doen datzelfde in Nederland. Doel van het project is leerlingen vertrouwd te maken met de Euregio. Daarnaast moet het project hun kansen op werken over de grens vergroten. Het INTERREG-project van de twee scholen loopt nog tot juli 2007 en wordt met 612.000 euro door de Europese Unie gesubsidieerd. De deelstaat Noordrijn-Westfalen ondersteunt het project met verdere 183.632 euro, de provincie Limburg met 75.000 euro.

Meer informatie:
Aurélia Ölbey
euregio rijn-maas-noord
Harmoniestraße 25
D-41050 Mönchengladbach
Tel.: 0 (049) 21 61 / 25 92 34
Fax: 0 (049) 21 61 / 25 92 39

www.euregio-rmn.de
www.euregio-rmn.nl