Ingezonden persbericht


persbericht

KPN Mobile implementeert breedband videodiensten van Alcatel

Gat tussen mobiele en vaste telefoongebruikers wordt kleiner

Rijswijk, 8 november, 2004 - Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het de levering van een nieuwe video-oplossing aan KPN Mobiel heeft afgerond. De gehele implementatie van de complete video-over-UMTS oplossing ligt in handen van Alcatel. KPN Mobiel is hiermee in staat geavanceerde breedband videodiensten te leveren, waardoor er een brug geslagen wordt tussen mobiele en vaste gebruikers. Gebruikmakend van de enorme hoeveelheid Pc's met webcam, zal de video-over-UMTS oplossing bijdragen aan een versnelling van het aantal 3G-abonnees van KPN.

Door deze nieuwe videodienst hebben 3G-abonnees van KPN Mobile de mogelijkheid zowel 'live' als opgenomen videobeelden uit te wisselen met andere mobiele UMTS-telefoongebruikers en gebruikers van een vaste PC. Mobiele UMTS-telefoongebruikers kunnen een videotelefoongesprek aangaan met iedereen die is aangesloten op het internet door middel van een PC met webcam. Tevens kunnen zij op het internet surfen en de nieuwste videoclips en films downloaden. Tegelijkertijd hebben 3G-telefoongebruikers de mogelijkheid video-oproepen te ontvangen van andere 3G-telefoongebruikers en van PC gebruikers. Video's kunnen onderling uitgewisseld worden door gebruik te maken van een online PDA of laptop.

"Deze nieuwe en innovatieve dienst toont ons welke videodiensten er middels UMTS kunnen worden afgenomen door onze abonnees. In de nabije toekomst kan deze dienst verder worden uitgebreid door het aanbieden van video-mailboxen, video-terugbeltonen en videoconferenties. Onze abonnees verdienen de beste en meest actuele diensten die er bestaan. Alcatel is voor ons de partner die het mogelijk maakt", aldus Albert Vergeer, Director Solution House Services voor KPN Mobile.

Gert-Jan Bloks, Director Mobile Benelux voor Alcatel, voegt hier aan toe: "KPN Mobile is één van de eerste mobiele dienstverleners die een uitgebreid assortiment van diensten biedt aan haar UMTS-abonnees. Wij geloven binnen Alcatel dat de twee werelden van vaste en mobiele oplossingen geleidelijk zullen versmelten tot één wereld, hetgeen volledig ten goede komt aan onze klanten en eindgebruikers. Deze overeenkomst met KPN Mobile is een wederom een bevestiging van Alcatel's overtuiging dat videodiensten een duidelijke drijfveer zijn van onze gebruikerscentrische breedbandvisie."

Mobiele videodiensten vertegenwoordigen reële mogelijkheden voor mobiele dienstverleners om hun inkomsten te vergroten en om zich te kunnen onderscheiden van hun concurrenten. Dit alles terwijl er aan de eisen van de eindgebruikers voor gepersonifieerde interactieve diensten, zoals het delen van afbeeldingen en emoties, wordt voldaan. Alcatel is geheel toegewijd aan haar klanten, door het aanbieden van het beste wat de mobiele infrastructuur te bieden heeft. Alcatel's portfolio van applicatieoplossingen en 'in-house' expertise en de ervaring op het gebied van integratie leveren een aanzienlijk bijdrage aan deze toewijding. Daarnaast is Alcatel momenteel het best gepositioneerd om haar klanten naadloze, geconvergeerde vast/mobiele video-oplossingen te bieden.

Over KPN Mobile
KPN is een telecommunicatiebedrijf dat een breed scala van kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten aanbiedt aan zowel de particuliere als de zakelijke markt. De kernactiviteiten van KPN zijn: mobiele communicatie, vaste net & internetdiensten en IP/Datadiensten. KPN richt zich op de Benelux-landen en Duitsland. Eind september 2003 had KPN 7,7 miljoen vaste netwerk klanten, 14,2 miljoen mobiele netwerk klanten en
1,5 miljoen internet klanten.