KWALITEITSCENTRUM EXAMINERING


KCE-bestuur benoemt Marja Creemers tot nieuwe directeur KwaliteitsCentrum Examinering mbo

Met ingang van 8 november 2004 is mevrouw M.C.T. Creemers MBA (43), door het bestuur KCE benoemd tot directeur van het KwaliteitsCentrum Examinering (KCE) in Amersfoort.

Mevrouw Creemers heeft de afgelopen jaren uiteenlopende functies bekleed binnen de Bve-sector en is sinds september 2002 werkzaam bij KCE als clusterhoofd en plaatsvervangend directeur. In de periode na het plotselinge overlijden van de heer C. Datema is mevrouw Creemers waarnemend directeur geweest.

Voordat mevrouw Creemers in 2002 bij KCE in dienst trad, was zij directeur inhoudelijke zaken bij ROC Dudok College in Hilversum en in die functie verantwoordelijk voor het onderwijs. Daarvoor heeft ze verschillende functies bekleed bij rechtsvoorgangers van het huidige ROC Midden Nederland en is zij hoofd Examens & Externe legitimering geweest bij kenniscentrum Bouwradius.

Taakstelling KCE
Vanaf 1 augustus 2004 is KCE de organisatie die op basis van een wettelijke taakstelling de externe borg op de kwaliteit van het examen van het middelbaar beroepsonderwijs uitvoert.

De uitvoering van de externe borg vindt plaats aan de hand van door de minister van Onderwijs vastgestelde standaarden die tijdens een zogenoemde KCE-audit(r) worden getoetst. De KCE-audit(r) bestaat uit een proces- en productaudit. Op basis van de uitkomsten van de audit wordt een goedkeurende, voorwaardelijke of afkeurende verklaring afgegeven op het niveau van de deelkwalificatie.

Einde persbericht