Persbericht

EMI NEEMT SHARE! IN GEBRUIK

HET DIGITAL RIGHTS MANAGEMENTSYSTEEM VAN INTEROUTE

Amsterdam/Londen, 8 november 2004 EMI Music maakt vanaf vandaag gebruik van het digital rights managementsysteem Share! van Interoute. Interoute is leverancier en eigenaar van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa. Share! stelt de diverse vestigingen van EMI in staat om nog niet uitgebrachte singles en albums veilig, snel en efficiënt met elkaar en derden uit te wisselen via het internet. Hierdoor is het niet meer altijd nodig om muziek op andere wijze te transporteren.

Met het digital rights managementsysteem Share! beveiligt EMI de muziek van haar artiesten tegen diefstal en piraterij. Ook weet het bedrijf zeker dat de muziek op de gewenste locatie aankomt.

Richard Cottrell, senior vice president content protection EMI Music: Piraterij is een serieus problem. Door Interoute s Share! in gebruik te nemen kunnen wij de nodige voorzorgsmaatregelen treffen om de muziek van onze artiesten te beveiligen: ook als het gaat om distributie van nog uit te brengen muziek.

Platenlabels krijgen steeds meer te maken met piraterij en diefstal, met name als het gaat om de fysieke distributie van muziek. Share! biedt deze bedrijven een veilige en efficiënte manier om hun muziek te distribueren via het internet. Aldus Jim Kinsella, Executive Chairman van Interoute.

Share! wordt al gebruikt door EMI Music in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en zal de komende tijd geïmplementeerd worden in de overige Europese vestigingen van het bedrijf.

Interoute eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 23.500 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen, Zürich, Leipzig, Praag, Pilsen, Brno, Ostrave, Bratislava, Boedapest, Oradea, Boekarest, Bielsko Biala en Warschau. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com

Over EMI EMI is een van de grootste muziekbedrijven ter wereld. EMI heeft meer dan 10.000 werknemers in meer dan 70 landen. The Beatles, Robbie Williams, Rolling Stones, Kylie Minogue, Queen, Radiohead en Tina Turner vallen onder de EMI-paraplu. Op nationaal gebied biedt EMI onderdak aan een groot aantal Nederlandse artiesten zoals; Bløf, Veldhuis en Kemper, Guus Meeuwis, Anouk en Di-rect.